Sauté-skiver i svøb med marsalasky og lynstegte grøntsager

Spændende magert kød med mange spændende grøntsager.

Af Grace Biilmann | Forår, Sommer | Hovedretter, Buffet | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Sauté-skiver i svøb med marsalasky og lynstegte grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
frisk salvie
peber
ca. 75 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
tandstikkere
2 tsk olie

1 dl bouillon
½ dl marsala, sherry eller rødvin

Grøntsager
300 g grønne asparges
1 squash
1 fed hvidløg
1 tsk olie

Bruschetta
4-6 skiver italiensk brød, ca. 160 g
1 fed hvidløg


Tilbehør

 

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Hak salvieblade groft så der er 2 spiseskefulde.
Krydr sauté-skiverne på begge sider med hakket salvie og peber. - tryk det fast
Skær skinken i stykker, som passer i størrelse til kødet. Læg kødet på skinken.
Fold kødet, så skinken vender udad, og fæstn med tandstikkere. Stil kødet i køle-skab.

Knæk den nederste grove del af aspargesene og skær dem over i 2-3 stykker.
Skær squashen i stave der er tilsvarende. Hak hvidløget fint.

Skær skiver af brødet på skrå og rist dem.
Gnid dem med overskåret hvidløg på begge sider.

Varm olien til grøntsagerne ved god varme i en pande. Steg grøntsager og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt 2 spsk vand og steg videre i 1 minut. Smag til med salt og peber. Tag grøntsagerne af panden.

Varm olien til kødet på panden ved kraftig varme. Brun hurtigt sauté-skiverne i svøb på begge sider. Skru ned til middel varme og steg kødet ½-1 minut på hver side.
Tag kødet op. Hæld marsala og bouillon i panden.
Lad skyen koge lidt ind og hæld den over kødet ved servering.

Pynt med salvie.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver
  • Tynde skiver af mørbrad kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Alle typer lufttørret skinke kan bruges.
  • Forårsløg kan bruges i de lynstegte grønsager.

Energifordeling

Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det skinke fra gris. Tidligere hed udskæringen skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 620 g af retten): 

Energi: 2442 kJ (581 kcal)

protein:  51 g

kulhydrat: 53 g

kostfibre: 7 g

fedt: 16 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 392 kJ (93 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

 

6 om dagen logo