Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
Salt
Peber
½ spsk olie
Marinade
1 dl Teriyakisauce
2 tsk sesamfrø
2 tsk frisk ingefær
¼ -½ frisk rød chili
1 lime
Risnudler
250 g risnudler
1 dl olie
Salat
250 g små svampe, fx markchampignon
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
½ spsk olie
1dl bouillon
Frisk timian
Sådan gør du
Marinade
- Bland Teriyakisauce, sesamfrø, revet ingefær, chili i tynde skiver og 2 spsk limesaft.
Kødet
- Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i køleskabet i mindst ½ time.
- Kom kødet i en si og gem marinaden.
- Krydr kødet med salt og peber.
- Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig varme.
- Læg skiverne på panden. Vend dem straks.
- Tag skiverne op på en tallerken.
Nudler
- Tag lidt af de rå nudler fra og friter dem i varm olie et øjeblik.
- Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Kog resten af nudlerne i vand.
Salat
- Svits hele, små champignon, strimler af peberfrugter og fintsnittede forårsløg i olien på panden.
- Tilsæt bouillon og marinade og lad det koge igennem.
- Tilsæt kød og de kogte nudler. Smag til med salt og peber.
- Pynt med friterede nudler og frisk timian.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Opskriften kan også laves af minutstrimler ½ x ½ x ca. 8 cm eller minuttern.
Energifordeling
Nu hedder det sauté-skiver af kam fra gris. Tidligere hed udskæringen sauté-skiver af svinekam.
Nu hedder det minuttern af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern af inderlår fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed det svinemørbrad.
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 615 g af retten):
Energi: 2932 kJ (698 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 65 g
kostfibre: 4 g
fedt: 32 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 478 kJ (114 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g