Tilberedningstid
ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
½ spsk olie
Marinade
1 dl Teriyakisauce
2 tsk sesamfrø
2 tsk frisk ingefær
¼ -½ frisk rød chili
1 lime
250 g risnudler
1 dl olie
250 g små svampe, fx markchampignon
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
½ spsk olie
1dl bouillon
frisk timian
Sådan gør du
Marinade
Bland Teriyakisauce, sesamfrø, revet ingefær, chili i tynde
skiver og 2 spsk limesaft.
Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i
køleskabet i mindst ½ time. Kom kødet i en si og gem marinaden. Krydr kødet med
salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig
varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag skiverne op på en
tallerken.
Tag lidt af de rå nudler fra og friter dem i varm olie et
øjeblik. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kog resten af nudlerne i
vand.
Svits hele, små champignon, strimler af peberfrugter og
fintsnittede forårsløg i olien på panden.
Tilsæt bouillon og marinade og lad
det koge igennem. Tilsæt kød og de kogte nudler. Smag til med salt og
peber.
Pynt med friterede nudler og frisk timian.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Opskriften kan også laves af wokstrimler eller tynde skinkestrimler ½ x ½ x ca. 8 cm eller skinke bites.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 56%
Fedt 16%
2200 kJ - 525 kcal