Sauté-skiver i kinesisk Teriyakisalat

Sauté-skiver i kinesisk Teriyakisalat

Af Dennis Rafn | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
½ spsk olie

Marinade
1 dl Teriyakisauce
2 tsk sesamfrø
2 tsk frisk ingefær
¼ -½ frisk rød chili
1 lime

250 g risnudler
1 dl olie

250 g små svampe, fx markchampignon
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
4 forårsløg
½ spsk olie
1dl bouillon
frisk timian

Sådan gør du

Marinade
Bland Teriyakisauce, sesamfrø, revet ingefær, chili i tynde skiver og 2 spsk limesaft.

Vend sauté-skiverne i marinaden og stil dem i køleskabet i mindst ½ time. Kom kødet i en si og gem marinaden. Krydr kødet med salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag skiverne op på en tallerken.

Tag lidt af de rå nudler fra og friter dem i varm olie et øjeblik. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kog resten af nudlerne i vand.

Svits hele, små champignon, strimler af peberfrugter og fintsnittede forårsløg i olien på panden.
Tilsæt bouillon og marinade og lad det koge igennem. Tilsæt kød og de kogte nudler. Smag til med salt og peber.

Pynt med friterede nudler og frisk timian.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Opskriften kan også laves af wokstrimler eller tynde skinkestrimler ½ x ½ x ca. 8 cm eller skinke bites.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 56%
Fedt 16%
2200 kJ - 525 kcal