Sauté-skiver fra Peking

Delikat ret med magert kød og spændende grøntsager.

Af Nikolaj Kirk | Efterår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver fra Peking

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
1 spsk olie

Marinade
1 spsk sojasauce
2 spsk flydende honning
1 spsk blommemarmelade
¼-⅛ tsk peber
1 spsk olie

2 forårsløg 
⅓ agurk

Salat
2 spsk sesamfrø
4-6 blade kinakål
2-4 blommer
½ appelsin
½ spsk sesamolie
Salt og peber

Tilbehør

1½ dl ris

 

Sådan gør du

Rør marinaden sammen. Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab, indtil det skal steges. Kødet må ikke stå i køleskab mere end 1 time.

Kog risene.

Rist sesamfrø på en tør pande. Snit kinakålen fint, skær blommerne i både. Rør en dressing af appelsinsaft og sesamolie og smag til med salt og peber. Bland det hele lige før servering.

Skær forårsløg og agurk i stave.

Lad olien blive varm på en grillpande eller en almindelig pande. Krydr med salt. Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks. Tag skiverne af panden. Pas på, marinaden indeholder sukker og brænder derfor nemt på, og sauté-skiverne kan blive sorte, hvis panden bliver for varm.

 

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • I stedet for ris kan kødet, forårsløg og agurk serveres i rispandekager som til Peking and eller madpandekager. Rispandekager fås i visse kinesiske specialforretninger.
  • Til marinaden bruges en smagsneutral olie, fx solsikkeolie eller vindruekerneolie.  
  • I stedet for marinaden kan du købe hoisinsauce i specialforretninger. 
  • I stedet for blommer kan salaten serveres med appelsinfileter.

Energifordeling

Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 815 g af retten): 

Energi: 3018 kJ (719 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 81 g

kostfibre: 8 g

fedt: 25 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 371 kJ (88 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat:10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g