Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 spsk olie
Marinade
1 spsk sojasauce
2 spsk flydende honning
1 spsk blommemarmelade
¼-⅛ tsk peber
1 spsk olie
2 forårsløg
⅓ agurk
Salat
2 spsk sesamfrø
4-6 blade kinakål
2-4 blommer
½ appelsin
½ spsk sesamolie
Salt og peber
Tilbehør
1½ dl ris
Sådan gør du
Rør marinaden sammen. Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab, indtil
det skal steges. Kødet må ikke stå i køleskab mere end 1 time.
Kog
risene.
Rist sesamfrø på en tør pande. Snit kinakålen fint, skær
blommerne i både. Rør en dressing af appelsinsaft og sesamolie og smag til med
salt og peber. Bland det hele lige før servering.
Skær forårsløg og
agurk i stave.
Lad olien blive
varm på en grillpande eller en almindelig pande. Krydr med salt. Læg sauté-skiverne
på panden og vend dem straks. Tag skiverne af panden. Pas på, marinaden
indeholder sukker og brænder derfor nemt på, og sauté-skiverne kan blive sorte, hvis panden
bliver for varm.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- I stedet for ris kan kødet, forårsløg og agurk serveres i rispandekager som til Peking and eller madpandekager. Rispandekager fås i visse kinesiske specialforretninger.
- Til marinaden bruges en smagsneutral olie, fx solsikkeolie eller vindruekerneolie.
- I stedet for marinaden kan du købe hoisinsauce i specialforretninger.
- I stedet for blommer kan salaten serveres med appelsinfileter.
Energifordeling
Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Nu hedder det kam fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 815 g af retten):
Energi: 3018 kJ (719 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 81 g
kostfibre: 8 g
fedt: 25 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 371 kJ (88 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat:10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g