Sandwichbrød / subs med æg

Sandwichbrød / subs med æg

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

2 personer

3 æg
2 aflange grove sandwichbrød, ca. 165 g
3 spsk friskost, ca. 15 % fedt 
¼ icebergsalat, ca. 100 g
5-10 cm agurk
½ peberfrugt

Tilbehør

4 gulerødder, ca. 300 g
2 bananer

Ca. 15 minutter


Sådan gør du

Kog æggene hårdkogte. Pil dem.
Varm brødene på en brødrister. Smør dem med friskost. Fordel salat i blade og strimler, agurk i skiver, peberfrugt i strimler og æg i skiver på de nederste skiver. Læg de øverste skiver over.

Tips

  • I stedet for kogte æg, kan æggene slås ud på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber. Vend rundt i æggene med en spatel til de er gennemstegte.
  • I stedet for aflange sandwichbrød kan bruges almindelige sandwichbrød med fuldkorn – gerne med Fuldkornsmærket.
  • I stedet for neutral friskost, kan du smøre brødet med pikant, 11% fedt, tapenade eller pesto.
  • Denne sandwich er hurtigere lavet, end at hente en pizza.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 54%
Fedt 27%
1950 kJ – 470 kcal

Ca. 325 g frugt og grønt pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad