Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
1 person
1 sandwichbolle
50 g tun i vand
2 spsk yoghurt (10%)
salt
peber
1 spsk klippet purløg
evt. 2-3 hakkede oliven (eller kapers)
1 salatblad
Tilbehør
½ kogt majskolbe
Sådan gør du
Rør tunen jævn med yoghurt, salt, peber, purløg og evt. oliven/kapers.
Smag til, og smør på den gennemskårede bolle, der udstyres med salat, eller giv sprøde salatblade med ved siden af.
Læg også et par klodser af kogt majskolbe ved.
Tips
- Salat er sprødt og godt i en nysmurt sandwich, men bliver ofte slattent og kedeligt, når det har ligget. Det er en god ide at have salaten med ved siden af. Så kan dit barn selv bestemme, om bollen skal åbnes og salaten lægges ind, eller om han/hun bare vil sidde og lege kanin med salaten.
Hvis man ikke pakker i boks, kan det være en fordel at lave en luftfyldt plastpose uden om salaten, så den ikke mases. - Yoghurt 10% afgiver ikke vand, som de magrere typer gør. Den er ikke så fedt som cremefraiche, men har alligevel en god, fed konsistens. Hvis barnet ikke kan lide den syrlige smag, er det muligt flere steder at erstatte yoghurt med fx hytteost.
- Alternativt fiskefyld:
50 g røget makrel
1 spsk klippet purløg
2 tyndskivede radiser
1-2 spsk yoghurt (10%)
friskkværnet peber
Rør makrellen jævn med purløg, radiser, yoghurt og peber og smag til.
Energifordeling
Energiindhold i én sandwichbolle med tunsalat 1770 kJ (425 kcal)
Protein 24%
Kulhydrat 54%
Fedt 20%
Energiindhold i én sandwichbolle med alternativt fiskefyld 1621 kJ (389 kcal)
Protein 18%
Kulhydrat 42%
Fedt 39%
Energiindhold i én sandwichbolle 786 kJ (189 kcal)
Protein 11%
Kulhydrat 79%
Fedt 8%