Sandwich med andebryst og bacon

Sandwich med andebryst og bacon

Af Carsten Kyster og Peter Aalbaek | Vinter | Frokost | Jul


Sandwich med andebryst og bacon

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

Frokostret til 4 personer

1 andebryst, 300- 400 g
salt og peber
1 drys kanel
8 skiver tørsaltet bacon fx Gourmetbacon

Syrlig rødkål
¼ rødkål, 500 g
2½ dl rødvin
3 spsk sukker
2 spsk balsamico
1 appelsin

8 skiver groft rugbrød
2 spsk honning

Pynt
Bredbladet persille

Sådan gør du

Skær rødkålen i strimler og kog den i gryden med rødvin, sukker, balsamico, revet appelsinskal og -saft, salt og peber. Bring det i kog, og kog nogle minutter. Læg låg på, og kog ved svag varme, til kålen er knap mør og stadig har bid. Kogetid ca. 45 minutter.

Steg baconen i ovnen på bagepapir ved 200 grader, til det er lysebrunt og sprødt.

Rids fedtet på andebrystet. Krydr med salt og peber. Brun andebrystet på en pande ved god varme med skindsiden nedad. Vend brystet og steg det færdigt ved middel varme. Vend evt. brystet nogle gange - samlet stegetid ca. 15 minutter. Drys fedtsiden med lidt kanel, når den tages af panden. Skær brystet i tynde skiver.

Smør rugbrødet med honning og rist det på panden i lidt olie. Pas på, de ikke bliver for mørke.

Tips

  • Bacon kan steges på panden.
  • Rugbrødet kan ristes i ovnen.
  • I stedet for kogt rødkål, kan bruges en rødkålssalat af fintstrimlet rødkål.
  • Peter Aalbæk laver selv tørsaltet gourmetbacon.
  • Prøv også vores rødkålssalat med appelsiner og dadler.

Energifordeling

Er under udarbejdelse.