Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer
1 andebryst, 300- 400 g
salt og peber
1 drys kanel
8 skiver
tørsaltet bacon fx Gourmetbacon
Syrlig rødkål
¼
rødkål, 500 g
2½ dl rødvin
3 spsk sukker
2 spsk balsamico
1
appelsin
8 skiver groft rugbrød
2 spsk
honning
Pynt
Bredbladet
persille
Sådan gør du
Skær rødkålen i strimler og kog den i gryden med rødvin, sukker, balsamico,
revet appelsinskal og -saft, salt og peber. Bring det i kog, og kog nogle
minutter. Læg låg på, og kog ved svag varme, til kålen er knap mør og stadig har
bid. Kogetid ca. 45 minutter.
Steg baconen i ovnen på bagepapir ved 200
grader, til det er lysebrunt og sprødt.
Rids fedtet på andebrystet. Krydr
med salt og peber. Brun andebrystet på en pande ved god varme med skindsiden
nedad. Vend brystet og steg det færdigt ved middel varme. Vend evt. brystet
nogle gange - samlet stegetid ca. 15 minutter. Drys fedtsiden med lidt kanel,
når den tages af panden. Skær brystet i tynde skiver.
Smør rugbrødet med
honning og rist det på panden i lidt olie. Pas på, de ikke bliver for
mørke.
Tips
- Bacon kan steges på panden.
- Rugbrødet kan ristes i ovnen.
- I stedet for kogt rødkål, kan bruges en rødkålssalat af fintstrimlet rødkål.
- Peter Aalbæk laver selv tørsaltet gourmetbacon.
- Prøv også vores rødkålssalat med appelsiner og dadler.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.