Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
2 skiver røget skinke uden fedtkant, ca. 35 g
3 spsk ost, fx emmentaler
4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret
salt og peber
2 spsk mel
10 g smør
Sauce
1½ dl bouillon
¾ dl fløde 13%
saucejævner
4 spsk purløg
Tilbehør
200 g pasta blandet med 200 g cherrytomater og hakket persille samt 100 g bønner
Sådan gør du
Del det hakkede kød i fire. Læg en portion kød ad
gangen på et stykke film eller stanniol. Bred det ud i en firkant på 12 x 12
cm.
Læg en skive skinke, lidt reven ost og salvie på halvdelen af hver firkant. Fold kødet over, så farspakkerne bliver aflange og tryk dem godt til i kanten. Vend farspakkerne i salt- og peberblandet mel og brun dem ved god varme på panden i smør.
Tag kødet af panden og kassér fedtstoffet. Hæld bouillon på panden. Læg pakkerne tilbage på panden, og lad dem simre 5-6 minutter under låg. Tilsæt fløde og jævn saucen. Smag den til med salt og peber. Tilsæt klippet purløg.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 1998 kJ (478 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 7 g
fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 465 kJ (111 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2160 kJ (517 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 7 g
fedt: 21 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 502 kJ (120 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g