Saltimbocca-fars af grisekød

Saftige farspakker med fyld af røget skinke, ost og salvieblade. Hertil pasta blandet med cherrytomater og persille, grønne bønner og flødesauce. Lækker hovedret der kan laves på en halv time.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Saltimbocca-fars af svinekød

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød, ca. 10% fedt 
2 skiver røget skinke uden fedtkant, ca. 35 g
3 spsk ost, fx emmentaler
4 blade frisk salvie eller ½ tsk tørret
salt og peber
2 spsk mel
10 g smør

Sauce
1½ dl bouillon
¾ dl fløde 13%
saucejævner
4 spsk purløg

Tilbehør

200 g pasta blandet med 200 g cherrytomater og hakket persille samt 100 g bønner

 

Sådan gør du

Del det hakkede kød i fire. Læg en portion kød ad gangen på et stykke film eller stanniol. Bred det ud i en firkant på 12 x 12 cm.

Læg en skive skinke, lidt reven ost og salvie på halvdelen af hver firkant. Fold kødet over, så farspakkerne bliver aflange og tryk dem godt til i kanten. Vend farspakkerne i salt- og peberblandet mel og brun dem ved god varme på panden i smør.

Tag kødet af panden og kassér fedtstoffet. Hæld bouillon på panden. Læg pakkerne tilbage på panden, og lad dem simre 5-6 minutter under låg. Tilsæt fløde og jævn saucen. Smag den til med salt og peber. Tilsæt klippet purløg.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød:

Energi: 1998 kJ (478 kcal)

protein: 39 g 

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 7 g

fedt: 16 g

                                                     

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:

Energi: 465 kJ (111 kcal)

protein: 9 g   

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g     

 

Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:

Energi: 2160 kJ (517 kcal)

protein: 37 g 

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 7 g

fedt: 21 g

                                                  

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:

Energi: 502 kJ (120 kcal)

protein: 9 g  

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g