Tilberedningstid
Ca. 1½ time, heraf 1 time i ovn
Det skal du bruge
4 personer
1 skinkeculotte med 2 mm spæk, ca. 750 g
1 appelsin
1 tsk peber
2 tsk tørret estragon
1 kg groft salt
Ca. 2 dl vand
Sådan gør du
- Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle.
- Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
- Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
- Krydr culotten med revet appelsinskal, peber og estragon.
- Hæld saltet i en lille bradepande og bland med ca. 2 dl vand, så det kan formes ligesom fugtigt sand.
- Tryk kødet godt ned i saltblandingen.
- Dæk herefter kødet med et 1-2 cm tykt lag fugtigt salt, der trykkes og klappes på plads.
- Stil culotten i en 160 grader varm ovn i ca. 1 time.
- Kødets centrumtemperatur skal være 65-70 grader, når stegen tages ud.
- Skær skinkeculotten i tynde skiver ved servering. Begynd fra det ene hjørne - se foto.
Tips
- Ved 65 grader er kødet svagt rosa. Ved 70 grader er det gennemstegt.
Energifordeling
-