Saltbagt skinkeculotte

Velsmagende saltbagt skinkeculotte krydret med revet appelsinskal, peber og estragon.

Af Karen Hare | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 1½ time, heraf 1 time i ovn

Det skal du bruge

4 personer

1 skinkeculotte med 2 mm spæk, ca. 750 g
1 appelsin
1 tsk peber
2 tsk tørret estragon
1 kg groft salt
Ca. 2 dl vand

Sådan gør du

  1. Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først.
  3. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt.
  4. Krydr culotten med revet appelsinskal, peber og estragon.
  5. Hæld saltet i en lille bradepande og bland med ca. 2 dl vand, så det kan formes ligesom fugtigt sand.
  6. Tryk kødet godt ned i saltblandingen.
  7. Dæk herefter kødet med et 1-2 cm tykt lag fugtigt salt, der trykkes og klappes på plads.
  8. Stil culotten i en 160 grader varm ovn i ca. 1 time.
  9. Kødets centrumtemperatur skal være 65-70 grader, når stegen tages ud.
  10. Skær skinkeculotten i tynde skiver ved servering. Begynd fra det ene hjørne - se foto.

Tips

  • Ved 65 grader er kødet svagt rosa. Ved 70 grader er det gennemstegt.

Energifordeling

-