Tilberedningstid
Ca. 1 times arbejdstid over 2 dage
Det skal du bruge
4 personer
400 g yderlår fra gris
20 g salt
1 tsk sukker
½ tsk fennikelfrø
4 forårsløg
20 g sukker
1 spsk sojasauce
1spsk riseddike eller æbleeddike
1 spsk fiskesauce
300 g pak choy
½ glaskål
10 g rød quinoa
Evt. flæskesvær eller hjemmelavede kartoffelchips
Sådan gør du
1. dag:
Rist fennikelfrø på en pande til det dufter.
Gnid yderlår med stødt salt, sukker og fennikelfrø.
Det kan eventuelt gøres dagen inden.
Steg kødet i ovnen ved 80 grader i 2 timer til en centrumtemperatur på 62 grader og gem det på køl.
Når det skal bruges, grill eller steg kødet hårdt, så det får stegeskorpe og skær kødet i skiver.
2. dag:
Skær glaskål i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiverne i isvand til servering.
Rist quinoa på en tør pande til det dufter af popcorn.
Grill eller steg forårsløgene ved hård varme, så de tager farve.
Smelt sukkeret til en lys karamel og kog panden af med soya, eddike og fiskesauce.
Lad det simre til boblerne er ensartede.
Vask pak choy, forårsløg og vend det og kød i saucen.
Saml salaten.
Tips
- Salaten er velegnet enten som forret eller som del af en buffet.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen yderlår af skinke fra gris. Før hed det skinkeyderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 240 g af retten):
Energi: 847 kJ (202 kcal)
Protein: 25 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 6 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 348 kJ (83 kcal)
Protein: 11 g
Kulhydrat: 4 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g