Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer eller middag til 2 personer
250 g hakket svinekød, 10% fedt
1-2 fed
hvidløg
1 spsk ris
2-3 lime
2 spsk sukker
1/8-1/4 tsk tørret
chili
1 spsk fish sauce
2 æg
frisk mynte
frisk koriander
½
iceberg salat
1 thai-skalotteløg eller ½ rødløg
¼ agurk
4-8 lange
thai-bønner
flæskesvær
Sådan gør du
Rist hakket kød og hakket hvidløg på en pande i ca. 5
minutter til det er gennemstegt. Tag det op på en tallerken.
Rist de rå ris
gyldne på en pande. Rør i dem hele tiden. Blend dem.
Smag 2 spsk limesaft
til med sukker, chili og fish sauce.
Kog æggene og skær dem i
halve
Pluk 10 blade af mynte og hak evt. nogle få blade fint.
Hak ¼-½
bundt koriander groft.
Del salaten i blade. Riv evt. nogle af dem i grove
stykker.
Skær løget igennem på langs og derefter i tynde strimler.
Skær
agurk i skrå skiver.
Skær bønnerne i 5 cm lange stykker.
Skær lime i
både.
Bland kødet med limeblandingen, mynte, koriander, 1 tsk blendet ris
og løg. Smag det til.
Anret det på salaten og pynt med agurk, bønner, æg,
flæskesvær og lime.
Tips
- Tørret ris kan gemmes i tætsluttende emballage.
Energifordeling
Er under udarbejdelse.