Salat med Skinke Bites

Lækker salat med saftige Skinke Bites, grønne bønner og grøn salat krydret med korianderblade.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Forretter, Frokost, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Salat med Skinke Bites

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g Skinke Bites eller minutstrimler af klump fra gris, ½ cm tykke
Salt
Peber 
1 tsk olie, fx rapsolie
1 spsk honning
2 spsk sojasauce
2 fed hvidløg
250 g grønne bønner
Salat
Frisk koriander eller basilikum


Tilbehør

150 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på. Lad kødet blive brunt på den ene side, ca. 1 minut.
  4. Vend og steg det yderligere 1 minut, i alt 2 minutter.
  5. Tilsæt honning, sojasauce og finthakket hvidløg. Varm igennem ca. 1 minut.
  6. Damp bønnerne møre i letsaltet vand.
  7. Vend lune bønner, kød og sauce i salat med plukket koriander.

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver.

Tips

  • Minutstrimler af yderlår af skinke fra gris kan bruges i stedet for Skinke Bites.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 370 g af retten): 

Energi: 1891 kJ (450 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 7 g

fedt: 10 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 510 kJ (121 kcal)

protein: 10 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g