Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g Skinke Bites eller minutstrimler af klump fra gris, ½ cm tykke
Salt
Peber
1 tsk olie, fx rapsolie
1 spsk honning
2 spsk sojasauce
2 fed hvidløg
250 g grønne bønner
Salat
Frisk koriander eller basilikum
Tilbehør
150 g fuldkornsbrød
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på. Lad kødet blive brunt på den ene side, ca. 1 minut.
- Vend og steg det yderligere 1 minut, i alt 2 minutter.
- Tilsæt honning, sojasauce og finthakket hvidløg. Varm igennem ca. 1 minut.
- Damp bønnerne møre i letsaltet vand.
- Vend lune bønner, kød og sauce i salat med plukket koriander.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver.
Tips
- Minutstrimler af yderlår af skinke fra gris kan bruges i stedet for Skinke Bites.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 370 g af retten):
Energi: 1891 kJ (450 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 7 g
fedt: 10 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 510 kJ (121 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g