Salat med kyllingebryst

Salat med kyllingebryst

Af Vibeke Lehn | Efterår, Vinter | Frokost, Buffet | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Salat med kyllingebryst

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
Salt og peber
2 kviste timian eller ½ tsk tørret
2 tsk olie
2 skiver grovbrød, ca. 70 g
2 æbler
2 stilke blegselleri
1 lille rødløg
100 g vindruer
50 g salat
1 tsk olie
1 tsk lys balsamico, frugt- eller vineddike

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og timianblade. Lad olien blive varm på en
pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun det 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg det ca. 6 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.
Skær brødet i tern og rist det på en tør pande.
Skær æbler i både, blegselleri i skrå skiver og løg i meget tynde både. Halver druerne og fjern kernerne. Bland olie og eddike og smag til med salt og peber.

Bland alle delene til en salat.

Tips

  • Brødet kan også ristes i ovnen ved 200 grader. Brødcroutoner kan gemmes i en tætsluttende dåse. Brødet kan serveres til i stedet for at blande det i salaten. Hvis salaten skal gemmes nogle timer, vil brødet blive blødt.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 45%
Fedt 23%
1705 kJ - 405 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo