Salat med kalvelever og søde blommer - frokostret

Salat med kalvelever og søde blommer - frokostret

Af Betina Repstock | Hele året | Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g kalvelever
Salt og peber
En kvist frisk salvie
2 tsk olie

Dressing/topping
1 dl blommeeddike eller anden frugteddike
½ spsk honning
2 spsk hasselnøddekerner, 20 g

Salat
200 g blandet salat
1 squash ca. 300 g
2 tsk hasselnøddeolie eller koldpresset rapsolie
8 blommer, 350 g
4 skiver groft brød, 160 g

Sådan gør du

Skyl salat og lad den dryppe af.
Skyl squash skær den igennem på langs. Skær den i ½ cm tykke skiver.
Vend squashskiverne i olien.
Skyl blommer, fjern stenene og skær blommerne i både.
Rist brødskiverne og skær dem i skrå stave.
Bland alt sammen lige inden servering.

Hak hasselnødder groft.
Rens lever for sener og skær den i små tern.
Skyl og hak salvieblade. Krydr leveren med salt, peber og hakket salvie.
Varm olie på en pande ved god varme. Steg hasselnødder og lever 2-3 minutter i alt.

Tilsæt eddike og honning, kog hurtigt op og sluk for varmen.
Smag til med salt og peber.

Læg leveren på salaten og dryp med eddikedressing/hasselnødder fra panden.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 27%
Kulhydrat: 44%
Fedt: 29%
1670 kJ = 400 kcal