Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
300 g inderlår i strimler af okse eller kalv
Salat:
1 bk rød mangold salat
200 g jordbær
200 g små rødbeder
1 bdt. kørvel eller dild
1-2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. honning
2 spsk. kirsebæreddike eller anden frugteddike
1 cm frisk peberrod (1 lille spsk. revet)
Dressing:
1 spsk. rapsolie
1 dl kirsebæreddike eller anden frugteddike
1 spsk. honning
Salt og peber
Tilbehør
200 g groft rugbrød
Sådan gør du
Skyl salaten, og ryst vandet godt af. Skyl jordbærerne kortvarigt, 10 sekunder, og tag toppen af og halver dem. Skræl rødbederne og skær dem i så tynde skiver så muligt, 1 mm. Skyl kørvel, ryst vandet af og hak det groft, gem et par kviste til pynt.
Kom mangoldsalat, jordbær og rødbeder i en skål. Kom koldpresset rapsolie, honning og kirsebæreddike i.
Riv peberrod, på det fine rivejern, ned i skålen.
Vend det let sammen.
Varm olien op på en pande og steg kødet ved høj varme i 1 minut.
Kom kirsebæreddike på. Lad det koge ind til det er tykt og lækkert.
Vend kød og kørvel i salaten, smag til med salt og peber og pynt med kørvelkviste. Server sammen med groft rugbrød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 47%
Fedt 29%
1639 kJ - 392 kcal