Salat med honningstegt filet royal og citrusfrugt

Salat med honningstegt filet royal og citrusfrugt

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Frokost, Buffet | Gæster, Jul, Weekend, Fest


Salat med honningstegt svinekød og citrusfrugt

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6 personer til frokostbord

500 g filet royal af kam fra gris, helt afpudset

salt

peber

15 g smør

4 spsk honning

1 appelsin

1 citron

3 stjerneanis

5-7 cm frisk ingefær

Salat
100-150 g frisk spinat eller andre grønne salater

500 g broccoli

4 klementiner eller 2 appelsin

Sådan gør du

1. Bestil Filet Royal hos slagteren.

2. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. 

3. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme og brun kødet på alle sider.

4. Tilsæt honning, appelsin- og citronskal i tynde strimler, appelsinsaft, stjerne anis og 2 spsk revet ingefær.

5. Læg låg på og skru ned til svag varme og steg ca. 30 minutter. Vend kødet 2-4 gange under stegningen. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader. 

6. Tag kødet op af gryden og læg det på en tallerken. 

7. Kog marinaden godt igennem. 

8. Si marinaden over i en skål og smag til med honning og citronsaft.

Salat

1. Skyl og slyng spinatbladene. 

2. Del broccolien i buketter og kom dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 minutter. Læg dem straks i iskoldt vand , lad dem afkøle og derefter dryppe af. 

3. Del klementinerne i både og skær kødet i tynde skiver 

4. Anret kødet med salat, broccoli og klementinbåde. Dryp marinaden over.

Tips

  • I stedet for filet royal kan bruges mørbrad mignon eller kam uden fedtkant fra gris. 
  • Kødet kan være koldt og laves dagen i forvejen. 
  • Der kan serveres brød til, og så er det en frokostret til fire. 
  • Rester af kødet kan fyldes i sandwich eller pitabrød. 
  • Appelsinerne kan skæres i fileter. Skær enderne af appelsinerne. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver opsamlet. Lad fileterne falde ned i skålen efterhånden som de bliver skåret af.
  • Nu hedder udskæringen filet royal af kam fra gris. Før hed det filet royal fra svinekam.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person  (ca. 308 g af retten): 

Energi: 1020 kJ (244 kcal)

Protein: 25 g

Kulhydrat: 24 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 4 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 331 kJ (79 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 1 g