Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g gulerødder
200 g blandet salat, fx frisee salat, rucola og romainesalat
2 appelsiner
1 spsk flydende honning
2 spsk olie
½ dl appelsinsaft
Evt. 50 g hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave og kog dem 1 minut.
- Skyl dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten godt og riv evt. bladene i mindre stykker. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær kødet i tynde skiver.
Dressing til salat med gulerødder og appelsin:
- Pisk en dressing af honning, olie og appelsinsaft i en stor skål og smag den til med salt og peber.
- Vend grøntsager og frugt i dressingen og drys evt. med nødder.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 7%
Kulhydrat 44%
Fedt 49%
1100 kJ – 270 kcal