Salat med gulerødder og appelsin

Elsker du også at sætte tænderne i en skøn gulerodssalat? Vi serverer her en nem og lækker opskrift på en frisk salat med appelsin og gulerødder. Servér fx salaten som tilbehør til flæskesteg eller andre kødretter.

Af voresmad.dk | Hele året | Hverdag, Sund hverdagsmad


Salat med gulerødder og appelsin

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g gulerødder
200 g blandet salat, fx frisee salat, rucola og romainesalat
2 appelsiner
1 spsk flydende honning
2 spsk olie
½ dl appelsinsaft
Evt. 50 g hasselnøddeflager

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave og kog dem 1 minut.
  2. Skyl dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten godt og riv evt. bladene i mindre stykker. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær kødet i tynde skiver.

Dressing til salat med gulerødder og appelsin:

  1. Pisk en dressing af honning, olie og appelsinsaft i en stor skål og smag den til med salt og peber.
  2. Vend grøntsager og frugt i dressingen og drys evt. med nødder.

 

 

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 7%
Kulhydrat 44%
Fedt 49%
1100 kJ – 270 kcal