Det skal du bruge
4 personer
500 g gulerødder200 g blandet salat, fx frisee salat, rucola og romainesalat
2 appelsiner
1 spsk flydende honning
2 spsk olie
½ dl appelsinsaft
Evt. 50 g hasselnøddeflager
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave og kog dem 1 minut.
- Skyl dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten godt og riv evt. bladene i mindre stykker. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær kødet i tynde skiver.
Dressing til salat med gulerødder og appelsin:
- Pisk en dressing af honning, olie og appelsinsaft i en stor skål og smag den til med salt og peber.
- Vend grøntsager og frugt i dressingen og drys evt. med nødder.
Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.