Salat med grisekød fra Nordthailand

Velsmagende salat med hakket grisekød og krydderier fra Nordthailand. Pyntes med agurk, bønner, æg, flæskesvær og lime ved servering.

Af Carsten Kyster | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Frokostret til 4 personer eller middag til 2 personer

250 g hakket grisekød, 10% fedt
1-2 fed hvidløg

1 spsk ris

2-3 lime
2 spsk sukker
1/8-1/4 tsk tørret chili
1 spsk fish sauce
2 æg
Frisk mynte
Frisk koriander
½ iceberg salat
1 thai-skalotteløg eller ½ rødløg
¼ agurk
4-8 lange thai-bønner
Flæskesvær

Sådan gør du

  1. Rist hakket kød og hakket hvidløg på en pande i ca. 5 minutter til det er gennemstegt.
  2. Tag det op på en tallerken.
  3. Rist de rå ris gyldne på en pande. Rør i dem hele tiden. Blend dem.
  4. Smag 2 spsk limesaft til med sukker, chili og fish sauce.
  5. Kog æggene og skær dem i halve.
  6. Pluk 10 blade af mynte og hak evt. nogle få blade fint.
  7. Hak ¼-½ bundt koriander groft.
  8. Del salaten i blade. Riv evt. nogle af dem i grove stykker.
  9. Skær løget igennem på langs og derefter i tynde strimler.
  10. Skær agurk i skrå skiver.
  11. Skær bønnerne i 5 cm lange stykker.
  12. Skær lime i både.
  13. Bland kødet med limeblandingen, mynte, koriander, 1 tsk blendet ris og løg. Smag det til.
  14. Anret det på salaten og pynt med agurk, bønner, æg, flæskesvær og lime.

Tips

  • Tørret ris kan gemmes i tætsluttende emballage.

Energifordeling

-