Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer eller middag til 2 personer
250 g hakket grisekød, 10% fedt
1-2 fed hvidløg
1 spsk ris
2-3 lime
2 spsk sukker
1/8-1/4 tsk tørret chili
1 spsk fish sauce
2 æg
Frisk mynte
Frisk koriander
½ iceberg salat
1 thai-skalotteløg eller ½ rødløg
¼ agurk
4-8 lange thai-bønner
Flæskesvær
Sådan gør du
- Rist hakket kød og hakket hvidløg på en pande i ca. 5 minutter til det er gennemstegt.
- Tag det op på en tallerken.
- Rist de rå ris gyldne på en pande. Rør i dem hele tiden. Blend dem.
- Smag 2 spsk limesaft til med sukker, chili og fish sauce.
- Kog æggene og skær dem i halve.
- Pluk 10 blade af mynte og hak evt. nogle få blade fint.
- Hak ¼-½ bundt koriander groft.
- Del salaten i blade. Riv evt. nogle af dem i grove stykker.
- Skær løget igennem på langs og derefter i tynde strimler.
- Skær agurk i skrå skiver.
- Skær bønnerne i 5 cm lange stykker.
- Skær lime i både.
- Bland kødet med limeblandingen, mynte, koriander, 1 tsk blendet ris og løg. Smag det til.
- Anret det på salaten og pynt med agurk, bønner, æg, flæskesvær og lime.
Tips
- Tørret ris kan gemmes i tætsluttende emballage.
Energifordeling
-