Salat med gris fra Nordthailand

Skøn salat med hakket grisekød krydret med asiatiske krydderier, kogte æg, saftige grøntsager og sprøde flæskesvær. Velegnet både som frokostret og til middag.

Af voresmad.dk | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag


Salat med gris fra Nordthailand

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Frokostret til 4 personer eller middag til 2 personer

300 g hakket grisekød, 6% fedt
3 fed hvidløg
4 spsk ris
2-3 lime
2 spsk sukker
Lidt tørret chili
2 spsk fiskesauce
2 æg
Frisk mynte
Frisk koriander
400 g aspargesbroccoli
½ icebergsalat, 225 g
2 thaiskalotteløg eller 1 rødløg
¼ agurk, 70 g
100 g flæskesvær

Sådan gør du

  1. Rist hakket kød og hakket hvidløg på en hed pande i ca. 5 minutter til det er gennemstegt. Tag det op på en tallerken.
  2. Rist de rå ris gyldne på en pande. Rør i dem hele tiden. Blend dem.
  3. Smag 2 spsk limesaft til med sukker, chili og fiskesauce.
  4. Kog æggene og skær dem i halve.
  5. Pluk 10 blade af mynte og hak evt. nogle få blade fint.
  6. Hak ¼-½ bundt koriander groft.
  7. Blancher aspargesbroccoli. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
  8. Del salaten i blade. Riv evt. nogle af dem i grove stykker.
  9. Skær løget igennem på langs og derefter i tynde strimler.
  10. Skær agurk i skrå skiver.
  11. Skær bønnerne i 5 cm lange stykker.
  12. Skær lime i både.
  13. Bland kødet med limeblandingen, mynte, koriander, blendet ris og løg. Smag det til.
  14. Anret det på salaten og pynt med agurk, bønner, æg, flæskesvær og lime.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 815 g af retten). Hakket grisekød 6 % fedt: 

Energi: 3821 kJ (913 kcal)

Protein: 84 g

Kulhydrat: 53 g

Kostfibre: 14 g

Fedt: 37 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 469 kJ (112 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 815 g af retten). Hakket grisekød 10 % fedt:

Energi: 4016 kJ (960 kcal)

Protein: 82 g

Kulhydrat: 53 g

Kostfibre: 14 g

Fedt: 44 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 493 kJ (118 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g