Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer eller middag til 2 personer
300 g hakket grisekød, 6% fedt
3 fed hvidløg
4 spsk ris
2-3 lime
2 spsk sukker
Lidt tørret chili
2 spsk fiskesauce
2 æg
Frisk mynte
Frisk koriander
400 g aspargesbroccoli
½ icebergsalat, 225 g
2 thaiskalotteløg eller 1 rødløg
¼ agurk, 70 g
100 g flæskesvær
Sådan gør du
- Rist hakket kød og hakket hvidløg på en hed pande i ca. 5 minutter til det er gennemstegt. Tag det op på en tallerken.
- Rist de rå ris gyldne på en pande. Rør i dem hele tiden. Blend dem.
- Smag 2 spsk limesaft til med sukker, chili og fiskesauce.
- Kog æggene og skær dem i halve.
- Pluk 10 blade af mynte og hak evt. nogle få blade fint.
- Hak ¼-½ bundt koriander groft.
- Blancher aspargesbroccoli. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
- Del salaten i blade. Riv evt. nogle af dem i grove stykker.
- Skær løget igennem på langs og derefter i tynde strimler.
- Skær agurk i skrå skiver.
- Skær bønnerne i 5 cm lange stykker.
- Skær lime i både.
- Bland kødet med limeblandingen, mynte, koriander, blendet ris og løg. Smag det til.
- Anret det på salaten og pynt med agurk, bønner, æg, flæskesvær og lime.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 815 g af retten). Hakket grisekød 6 % fedt:
Energi: 3821 kJ (913 kcal)
Protein: 84 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 37 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 469 kJ (112 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person (ca. 815 g af retten). Hakket grisekød 10 % fedt:
Energi: 4016 kJ (960 kcal)
Protein: 82 g
Kulhydrat: 53 g
Kostfibre: 14 g
Fedt: 44 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 493 kJ (118 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g