Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
6 personer til frokostbordet
500 g grisebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke skiver evt. uden svær 
Salt og peber 
4 æbler eller 6-8 pigeoner 
10 g smør 
150-250 g rucola salat eller blandet salat 
Rugbrødscroutoner 
3 tykke skiver rugbrød eller 6 almindelige skiver, 300 g 
½ spsk olie 
Dressing 
1 skalotteløg 
1 spsk dijonsennep 
2 spsk ahornsirup eller honning 
2 spsk æbleeddike eller citronsaft 
2 spsk olie
Sådan gør du
- Dup grisebryst i skiver tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg skiverne på risten i bradepanden. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde 30-45 minutter – vend dem, når de er lysebrune på overfladen. Læg dem på køkkenrulle, når de er stegt. Skær dem i mindre stykker.
 - Skær rugbrødet i tern og vend dem med olie. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen – gerne på nederste ribbe i ovnen sammen med stegt flæsk. Pas på de ikke bliver for mørke.
 - Skær æbler uden kernehus i halve eller hele både eller tern. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Læg æblerne på panden og steg dem ca. 5 minutter.
 - Bland dressingen af finthakket skalotteløg og de øvrige ingredienser. Smag den til med salt og peber.
 - Lige før servering vendes dressingen i den slyngede salat. Fordel salaten på 6 tallerkner eller i et stort fad og drys med æbler, sprødt flæsk og rugbrød.
 
Tips
- 
Grisebryst i skiver kan også skæres i mindre stykker og steges på en pande, til det er sprødt. Tilsæt evt. lidt olie hvis der ikke smelter fedt fra skiverne.
 - 
Bacon i skiver kan bruges i stedet for grisebryst i skiver.
 - 
Rugbrødsternene kan også steges på en pande – enten uden eller med olie alt efter behag.
 - 
Rugbrødsskiverne kan også ristes på en brødrister og skæres/knækkes i mindre stykker.
 - 
Grisebryst kan sukkersaltes. Drys skiverne med ½ tsk sukker, ½ tsk salt og peber og lad dem trække i køleskabet i 6- 24 timer. Dup skiverne tørre og steg dem som i opskriften.
 
Energifordeling
Nu hedder det bryst fra gris. Tidligere hed udskæringen svinebryst fra svin.
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed det bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 250 g af retten): 
Energi: 1414 kJ (337 kcal)
protein: 17 g
kulhydrat: 32 g
kostfibre: 7 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 569 kJ (136 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 3 g
fedt: 6 g