Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
6 personer til frokostbordet
500 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke skiver evt. uden svær
Salt og peber
4 æbler eller 6- 8 pigeoner
10 g smør
150-250 g rucola salat eller blandet salat
Rugbrødscroutoner
3 tykke skiver rugbrød eller 6 almindelige skiver, 300 g
½ spsk olie
Dressing
1 skalotteløg
1 spsk dijonsennep
2 spsk ahornsirup eller honning
2 spsk æbleeddike eller citronsaft
2 spsk olie
Sådan gør du
- Dup svinebryst i skiver tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg skiverne på risten i bradepanden. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde 30-45 minutter – vend dem, når de er lysebrune på overfladen. Læg dem på køkkenrulle, når de er stegt. Skær dem i mindre stykker.
- Skær rugbrødet i tern og vend dem med olie. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen – gerne på nederste ribbe i ovnen sammen med stegt flæsk. Pas på de ikke bliver for mørke.
- Skær æbler uden kernehus i halve eller hele både eller tern. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Læg æblerne på panden og steg dem ca. 5 minutter.
- Bland dressingen af finthakket skalotteløg og de øvrige ingredienser. Smag den til med salt og peber.
- Lige før servering vendes dressingen i den slyngede salat. Fordel salaten på 6 tallerkner eller i et stort fad og drys med æbler, sprødt flæsk og rugbrød.
Tips
-
Svinebryst i skiver kan også skæres i mindre stykker og steges på en pande, til det er sprødt. Tilsæt evt. lidt olie hvis der ikke smelter fedt fra skiverne.
-
Bacon i skiver kan bruges i stedet for svinebryst i skiver.
-
Rugbrødsternene kan også steges på en pande – enten uden eller med olie alt efter behag.
-
Rugbrøds skiverne kan også ristes på en brødrister og skæres/knækkes i mindre stykker.
-
Svinebryst kan sukkersaltes. Drys skiverne med ½ tsk sukker, ½ tsk salt og peber og lad dem trække i køleskabet i 6- 24 timer. Dup skiverne tørre og steg dem som i opskriften.
-
Prøv også: Æbleflæsk med løg
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 45%
Fedt 36%
1540 kJ – 365 kcal