Saftige minutkoteletter med stegte æbler i æblesky

Her får du koteletter med sødt fra æbler samt grønne bønner og kartofler på siden.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Saftige svinekoteletter med stegte æbler i æblesky

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 minutkoteletter uden ben ca. 2 cm tykke a ca. 125 g 
Fint salt og peber
1 spsk olie

Stegte æbler og æblesky
2- 3 æbler
2 spsk sukker
15 g smør
2 dl æblemost eller æblejuice
Tørret eller flydende koncentreret bouillon til 1 dl væske
4 stilke frisk rosmarin eller persille

Tilbehør

1 kg kartofler
300 g grønne bønner

Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Drys hver kotelet med en knivspids fint salt og lad kødet stå i køleskab i mindst 15 minutter. Krydr kødet med peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Læg kødet i et serveringsfad.

Skær æblerne i tynde både. Drys æblebådene med sukker og lad dem trække 5 minutter. Lad smørret blive gyldent på panden. Brun æblebådene i smørret. Tag æblebådene op og læg dem over koteletterne i fadet. Kom æblemost og finthakket rosmarin på panden. Kog det ind til ca. halvdelen. Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Hæld skyen over koteletterne og æblerne i fadet. Pynt evt. med nogle kviste rosmarin.

Kog bønnerne.

Tips

• Kødet bliver mere mørt og saftigt af en let saltning 15 minutter før stegning – stegesvindet bliver også mindre.
• Minutkoteletterne er mere møre og saftige, hvis de steges rosa. Steges kødet for længe bliver det mere og mere tørt.
• Schnitzler eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for minutkoteletter.
• Hvis du ikke vil spise fedtkanten på koteletten, vælg koteletter med mindst mulig fedtkant eller skær fedtkanten af før stegning. Kødet bliver ikke mere saftigt af at være stegt med fedtkant.

Energifordeling

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 590 g af retten): 

Energi:  2453 kJ (584 kcal)

protein: 29 g

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 8 g

fedt: 23 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 419 kJ (100 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g,