Svineskank af herlig fynsk gris som klassisk kotelet i fad med vintergrønt og persillegranulat

Svineskank af herlig fynsk gris som klassisk kotelet i fad med vintergrønt og persillegranulat

Af Mariann Fischer Boel og Michael Koch

Det skal du bruge

4-6 personer

2-3 svineskanke uden svær, 2 cm tykke skiver
salt og peber
20 g smør
1-2 spsk hvedemel
1 dåse tomatkoncentrat,70 g
1-2 spsk rosenpaprika
3 dl kalvebouillon
2½ dl piskefløde

Vintergrønt
2 persillerødder
2 gulerødder
2 små porrer
2 salatløg
¼ selleri
8 fed hvidløg
250 g små champignon

Persillegranulat
2 skalotteløg
1 bundt bredbladet persille
1 citron


Tilbehør

Kartoffelmos af 1,5 kg kartofler
2 dl letmælk
25 g smør


Ca. 2 timer


Sådan gør du

Svineskank i skiver
Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen. Krydr kødet med salt og peber. Brun det i en stor stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun kødet i passende portioner. Læg det brunede kød på et fad. Drys mel i det varme fedt. Lad melet blive gyldent. Tilsæt tomat, paprika, bouillon og fløde. Læg kødet tilbage i gryden, læg låg på og stil den i ovnen ved 160 grader i 1 time.

Vintergrønt
Skær persillerødder, gulerødder og porrer i skrå skiver på ca. 6 cm. Skær løg og selleri i både. Skær hvidløg i skiver.
Tag gryden med kød og sauce ud af ovnen efter 1 time. Tilsæt grøntsagerne på nær champignon. Lad det koge med låg i ca. 5 minutter. Sæt det i ovnen igen i ca. 30 minutter til kødet er mørt og grøntsagerne tilpas kogte. Tilsæt de hele champignon og kog retten igennem i nogle minutter. Smag til med salt, peber og paprika.

Persillegranulat
Hak løg meget fint. Hak persille fint. Riv halvdelen af citronen. Bland det hele, og drys granulatet over retten ved servering.

Tips

  • I stedet for svineskank i skiver kan der bruges bov i 2-3 cm tykke stykker eller nakkekoteletter. Tilberedningstiden er da kun 30-45 minutter, og grøntsagerne kan tilsættes fra start.
  • Retten kan laves dagen i forvejen og opbevares i køleskab.
  • I stedet for kartoffelmos kan serveres løse ris eller brød.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 33%
Fedt 40%
4045 kJ - 965 kcal

Sund hverdagsmad