Det skal du bruge
16 personer til buffet eller frokostbord
500 g hakket svinekød
1 rød chili
10 g frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie
½ dl bouillon eller æblejuice
1-1½ lime eller 1 citron
2-3 spsk fishsauce
1 spsk farin eller en anden type sukker
Syrlige løg
1 rødløg
1 -1½ lime eller 1 citron
Tilbehør
2-3 hjertesalat eller 1 icebergsalat½ potte koriander eller mynte
Ca. 20 minutter + min. 1 time til marinering af løg
Sådan gør du
Lav først de syrlige løg.
Skær rødløget igennem på langs og derefter i tynde skiver. Overhæld dem med 3 spsk lime- eller citronsaft. Lad det trække minimum 1 time.
Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom olien på en stor og evt. dyb pande. Steg krydderierne i olien ca. 1 minut. Tilsæt kødet og vend det under omrøring, så det skiller ad og skifter farve. Tilsæt bouillon, 3 spsk limesaft, fishsauce og farin. Kog det igennem under omrøring til væsken er kogt ind. Hæld kødet over i en skål, og lad det afkøle.
Anret kødet i 16-20 hjertesalatblade eller icebergsalat delt i kvarter og derefter delt i både med 2 lag blade. Top op med syrlige løg og korianderblade.
Tips
- De syrlige løg kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskab.
- I stedet for syrlige løg kan bruges lidt fintsnittet syltet ingefær til sushi.
- Kødblandingen må gerne være stuetemperatur eller lidt lun.
- Koriander eller mynte kan også hakkes og blandes i det kolde kød.