Tilberedningstid
Ca. 20 minutter + min. 1 time til marinering af løg
Det skal du bruge
16 personer til buffet eller frokostbord
500 g hakket grisekød 
1 rød chili 
10 g frisk ingefær 
1-2 fed hvidløg 
1 spsk olie 
½ dl bouillon eller æblejuice 
1-1½ lime eller 1 citron 
2-3 spsk fishsauce 
1 spsk farin eller en anden type sukker 
Syrlige løg 
1 rødløg 
1 -1½ lime eller 1 citron
Tilbehør
2-3 hjertesalat eller 1 icebergsalat 
½ potte koriander eller mynte
Sådan gør du
Lav først de syrlige løg. 
Skær rødløget igennem på langs og derefter i tynde skiver. Overhæld dem med 3 spsk lime- eller citronsaft. Lad det trække minimum 1 time. 
Skær chilien igennem på langs og fjern kerner og mellemvægge. Skræl og hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom olien på en stor og evt. dyb pande. Steg krydderierne i olien ca. 1 minut. Tilsæt kødet og vend det under omrøring, så det skiller ad og skifter farve. Tilsæt bouillon, 3 spsk limesaft, fishsauce og farin. Kog det igennem under omrøring til væsken er kogt ind. Hæld kødet over i en skål, og lad det afkøle.
Anret kødet i 16-20 hjertesalatblade eller icebergsalat delt i kvarter og derefter delt i både med 2 lag blade. Top op med syrlige løg og korianderblade.
Tips
- De syrlige løg kan laves flere dage i forvejen og opbevares i køleskab.
- I stedet for syrlige løg kan bruges lidt fintsnittet syltet ingefær til sushi.
- Kødblandingen må gerne være stuetemperatur eller lidt lun.
- Koriander eller mynte kan også hakkes og blandes i det kolde kød.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 90 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 
Energi: 290 kJ (69 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 322 kJ (77 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g
Næringsindhold pr. person (ca. 90 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 330 kJ (79 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 
Energi: 367 kJ (87 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g
 
        