Det skal du bruge
6 personer
1-1½ kg filet fra gris med 3 mm fedtkant og uden ben
150 g bacon i skiver
Salt
Peber
1-1½ dl vand
1 kvist timian
Sovs
40 g smør eller margarine
50 g hvedemel
5-6 dl letmælk
Salt
Kulør
½-1 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé eller syltede tyttebær
1 tsk Danablu
Tilbehør
1 kg ovnstegte kartofler
4-6 halve pærer med tyttebær
250 g ristede svampe, evt. champignon
Ca. 2 timer, heraf ca. 1¼ time i ovn
Sådan gør du
Kødet
- Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem.
- Læg ½ skive bacon i hvert snit.
- Læg kødet i en lille bradepande.
- Krydr med salt og peber.
- Sæt stegen midt i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 180 grader.
Sovs
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring.
- Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør.
- Hæld sovsen over kødet, hæld 1-1½ dl vand ved og læg en timiankvist i bradepanden.
Kødet (fortsat)
- Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 time.
- Tag kødet ud af ovnen.
Tilbehør
Kartofler
- Skær kartoflerne ud i både.
- Fordel dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i 40 minutter eller til de er blevet gyldne.
- Krydr med salt
Pærer med tyttebær
- Anret de halve pærer fra dåse med en tsk. tyttebærmarmelade.
Ristede svampe
- Rist svampene ved høj varme på en pande i 1 tsk. olie
Sovs (fortsat)
- Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem.
- Smag til med salt, ribsgelé og Danablu.
Tips
- Nakkefilet kan bruges i stedet for filet fra gris.
- Se også opskrift på svinekam på grill.
- Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinekam uden svær.
- Nu hedder det nakkefilet. Før hed udskæringen nakkekam.