Stjerneskud med rødspætte og jomfruhummerhaler

Stjerneskud med rødspætte og jomfruhummerhaler

Af 2gangeomugen.dk

Det skal du bruge

4 personer

400 g rødspættefilet
1-2 dl fuldkornsmel
2 spsk smør
12 grønne asparges
100 - 200 g jomfruhummerhaler
4 skiver rugbrød
4 spsk god mayonnaise
Basilikum, dild og purløg
1 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber

 


Ca. 20 minutter


Sådan gør du

  1. Kom jomfruhummerhalerne i kogende vand i en gryde med 2 tsk salt og 1 tsk sukker, tag gryden af varmen med det samme.
  2. Lad halerne trække i vandet i ca. 3-4 minutter, tag dem op, køl dem ned i koldt vand og pil dem.
  3. Mariner halerne let med 1 spsk olivenolie, salt og peber.
  4. Krydr fiskefileterne med salt og peber, vend dem i mel og steg i brunet smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side. Rist rugbrød imens.
  5. Anret på ristet rugbrød med fisk, jomfruhummerhaler, mayonnaise og dampede asparges.

   

Opskrift og foto er udlånt af www.2gangeomugen.dk.

Tips

  • Jomfruhummerhaler kan erstattes af rejer.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 22%
Fedt 51%
1785 kJ – 427 kcal
Sund hverdagsmad