Stegte ris med grønt og marineret gris

Stegte ris med grønt og marineret gris

Af Casper Sobczyk

Det skal du bruge

4 personer

Kødet
500 g stegeflæsk i skiver
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce

Sovs
1 spsk kogende vand
1 tsk honning
1 tsk sesamolie eller anden olie
2 spsk sojasauce
¼ tsk hvid peber

Ris
300 gram jasmin ris
1 spsk olie
1 spsk salt

Grønt
2 æg
2 tsk olie
1 mellemstort løg
2 forårsløg, 30 g
1 rød peberfrugt
4 stængler bladselleri, 160 g
1 bakke bønnespirer, 100 g
1 spsk olie

Pynt
Frisk koriander og peanuts

 


Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skær kødet i strimler.
  3. Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint.
  4. Bland med hoisinsauce.
  5. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time.
  6. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter.
  7. Vend af og til.
  8. Bland alle ingredienser til sovs i en skål.
  9. Kog ris efter anvisning på emballagen.
  10. Pisk æg sammen.
  11. Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg.
  12. Pil og hak løg.
  13. Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå.
  14. Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern.
  15. Skyl bladselleri og skær dem i tern.
  16. Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme.
  17. Steg løg til de er klare.
  18. Tilsæt det stegte kød.
  19. Tilsæt ris og rør godt.
  20. Tilsæt sovsen og rør godt.
  21. Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer.
  22. Rør rundt og steg et parminutter.
  23. Smag til med salt, peber og sojasauce.
  24. Pynt evt. med hakket koriander og peanuts.

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 48%
Fedt 33%
2762 kJ - 660 kcal
Sund hverdagsmad