Det skal du bruge
4 personer
Kødet
500 g stegeflæsk i skiver
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce
Sovs
1 spsk kogende vand
1 tsk honning
1 tsk sesamolie eller anden olie
2 spsk sojasauce
¼ tsk hvid peber
Ris
300 gram jasmin ris
1 spsk olie
1 spsk salt
Grønt
2 æg
2 tsk olie
1 mellemstort løg
2 forårsløg, 30 g
1 rød peberfrugt
4 stængler bladselleri, 160 g
1 bakke bønnespirer, 100 g
1 spsk olie
Pynt
Frisk koriander og peanuts
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær kødet i strimler.
- Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint.
- Bland med hoisinsauce.
- Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time.
- Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter.
- Vend af og til.
- Bland alle ingredienser til sovs i en skål.
- Kog ris efter anvisning på emballagen.
- Pisk æg sammen.
- Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg.
- Pil og hak løg.
- Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå.
- Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern.
- Skyl bladselleri og skær dem i tern.
- Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme.
- Steg løg til de er klare.
- Tilsæt det stegte kød.
- Tilsæt ris og rør godt.
- Tilsæt sovsen og rør godt.
- Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer.
- Rør rundt og steg et parminutter.
- Smag til med salt, peber og sojasauce.
- Pynt evt. med hakket koriander og peanuts.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.