Det skal du bruge
4 personer
16 skiver svinebryst i skiver, ca. 1 cm tykke, ca. 800 g½ tsk salt
Peber
Pære-jordskokkompot
½ kg jordskokker
4 skalotteløg
5 kviste timian
1-2 dl vand
4 pærer
1 citron, usprøjtet
Salt og peber
Evt. purløg
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød, ca. 200 g
Ca. 1 time
Sådan gør du
Læg skiverne på risten i en bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Vend dem og steg videre til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 50 minutter. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 minut.
Mens grisen hygger sig i ovnen: Vask jordskokkerne grundigt for jord og skær dem i grove tern. Pil skalotteløg og skær i tynde ringe. Skyl og hak timian. Kom jordskokker, skalotteløg og timian i en gryde med vand og 1 spsk fedt fra flæsket i ovnen. Lad det simre ved lav varme i 7-8 minutter.
Skyl pærer og del i kvarte. Fjern kernehus og skær i grove tern.
Kom pæretern i gryden og lad det simre yderligere under låg i 7-8 minutter, til pærerne bliver møre og det bliver en tæt kompot.
Skyl citron, riv skallen og pres saften.
Smag kompotten til med salt, peber, fintrevet citronskal og -saft og tag gryden af varmen.
Server pære-jordskokkompotten på en tallerken med sprød flæsk og rugbrød. Drys lidt skyllet og hakket purløg på toppen.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smaekpaasmagen.dk
Tips
- Rist rugbrødet, hvis du er vild med sprødhed. Læg det på en bradepande i ovnen i 5-10 minutter eller rist det på en brødrister.
- Hvis du har et kvarter i overskud, så vent med at sætte flæsket i ovnen. Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød.
- 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.