Det skal du bruge
4 personer
600 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½-1 cm tykkeSalt og peber
Citron-anis-salt
1 citron
2 tsk anis- eller fennikelfrø
1 tsk flagesalt
Salat
500 g spidskål
100 g babyspinat
et lille bundt ramsløg eller purløg
evt. friske eller tørrede rosenblade
Dressing
2 spsk citronsaft
2 spsk flydende honning
Tilbehør
1 kg nye kartofler20 g smør
Ca. 40 minutter
Sådan gør du
Kog kartoflerne.
Stegning på pande:
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Stegning i ovn:
Læg skiverne på risten i en bradepande. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Riv citronskallen fint. Gem citronen til dressingen. Stød eller mal anisfrøene groft. Bland citronskal, anis, salt og peber. Drys kryddersaltet over retten ved servering.
Snit kålen meget fint og skyl og tør spinaten. Hak ramsløget eller purløget fint. Bland det grøntsagerne. Bland dressingen og smag den til med salt og peber. Bland salat og dressing lige før servering. Pynt. evt. med rosenblade.
Tips
- Tilsæt 1 fed presset hvidløg, hvis du ikke bruger ramsløg.
- Prøv også stegt flæsk med persillesovs.