Spareribs med Louisiana dirty rice

Spareribs med Louisianna dirty rice

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

Spareribs
1,2 kg spareribs af ribben
Salt

Louisiana dirty rice
2 dl ris
1 løg, ca. 100 g
1 sød kartoffel, ca. 200 g
1 peberfrugt
1 lille dåse majs, ca. 70 g drænet vægt
1 tsk olie
1 dåse kidneybønner, ca. 240 g drænet vægt
Sort peber
1-2 spsk Cajun mix eller chilimix

Marinade
2 fed hvidløg
4 spsk paprika
2 tsk sukker
4 spsk engelsk sauce

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.
  2. Kog ris som anvist på pakken.
  3. Tænd grill eller ovn på 220 grader.
  4. Pil og hak hvidløg og rør med paprika, sukker og engelsk sauce til en marinade.
  5. Skræl, skyl og hak alle grøntsager i små tern. Dræn majs. Varm olie i en gryde og rist grøntsager i cirka 5 minutter - til de har fået farve.
  6. Dræn bønner. Vend bønner, ris, peber og cajunmix sammen med grøntsager og rist i ca. 2 minutter.
  7. Pensl ribbenene med marinade og grill dem 5 minutter på hver side, 10 minutter i alt. Drys med groft salt og pensl med marinaden undervejs. Kødet skal være gennemstegt og mørt.

 


Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smaekpaasmagen.dk

Tips

  • Du kan også servere coleslaw til ribsene – find coleslaw-opskriften her 
  • I stedet for at anvende dåsemajs, kan du koge eller grille to majskolber og skære majskornene af.

 


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 38%
Kulhydrat 44%
Fedt 18%
2445 kJ – 585 kcal
Gæster