Det skal du bruge
2 personer
250 g skinkeinderlår i tern, 2 x 2 x 2 cm1 dåse flåede tomater
1 løg, ca. 50 g
1 fed hvidløg
8-10 champignon, ca. 125 g
½ citron
evt. 1 lille stk. hel kanel eller 1 knsp stødt kanel
salt og peber
evt. 1 dl bouillon
frisk oregano, merian, basilikum eller persille
Bagte kartofler
400 g små kartofler
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade.Krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen ved 225 grader til de er møre, ca. ½ time.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring de flåede tomater i kog i en gryde.
Kom kødet i - det skal lige være dækket af væske. Skru ned til svag varme, når retten koger.
Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, champignon i skiver, et stykke citronskal, fx skåret med en kartoffelskræller, evt. kanel samt salt og peber. Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter. Tilsæt evt. bouillon, hvis der mangler væske.
Pynt med kryddergrønt ved servering.
Tips
- Kogte kartofler kan bruges i stedet for bagte kartofler.
- Jævn retten med sovsejævner, hvis saucen er tynd.