Det skal du bruge
4-5 personer
1 stort bundt persille
2-3 løg
3 gulerødder
2 stilke bladselleri eller et stykke knoldselleri
3-4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød, 8-10%
3 dl vin (rød eller hvid)
1½ dåse hakkede flåede tomater
1 lille dåse tomatpuré
Salt og peber
1 tsk sukker
2 tsk vineddike
3 dl vand
Krydderurter, friske eller tørrede. Lidt af hver af: oregano, rosmarin, timian.
Tilbehør
600-700 g tørret spaghettiCa. 50 g frisk parmesanost
Ca. 60 minutter
Sådan gør du
- Skyl og tør persillen. Gør grøntsager og hvidløg i stand. Skær alt i mindre stykker og kom dem i foodprocessoren sammen med⅔ af persillen. Kør det til det er helt findelt.
- Brun kødet i olie i en stegegryde. Rør i det mens det bruner, og giv det god tid. Kom grøntsagsblandingen i og lad den brune med. Hæld vinen ved og lad det småkoge, til den er næsten helt fordampet.
- Tilsæt tomater, tomatpuré, salt, peber, sukker, vineddike samt vand og krydderurter. Læg låg på gryden og lad kødsaucen simre i mindst 40 minutter. Rør i den indimellem og tilsæt evt. lidt vand hvis den er ved at blive for tør.
- Juster smagen og hak den sidste ⅓ af persillen. Kog spaghettien som anvist på pakken og server den med kødsaucen til.
- Riv frisk parmesan over og drys persille på toppen.