Spaghetti med ægte italiensk kødsovs (ragù bolognese)

Vi elsker italiensk mad i Danmark. Et stensikkert hit er den klassiske spaghetti bolognese, som du her får i en version så tæt på oprindelseslandet, at det er som selv at sidde på en solfyldt plads i Rom.

Spaghetti med ægte italiensk kødsovs (ragù)

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4-5 personer

1 stort bundt persille
2-3 løg
3 gulerødder
2 stilke bladselleri eller et stykke knoldselleri
3-4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød, 8-10%
3 dl vin (rød eller hvid)
1½ dåse hakkede flåede tomater
1 lille dåse tomatpuré
Salt og peber
1 tsk sukker
2 tsk vineddike
3 dl vand

Krydderurter, friske eller tørrede. Lidt af hver af: oregano, rosmarin, timian.

 


Tilbehør

600-700 g tørret spaghetti
Ca. 50 g frisk parmesanost

Ca. 60 minutter


Sådan gør du

  1. Skyl og tør persillen. Gør grøntsager og hvidløg i stand. Skær alt i mindre stykker og kom dem i foodprocessoren sammen med⅔ af persillen. Kør det til det er helt findelt.
  2. Brun kødet i olie i en stegegryde. Rør i det mens det bruner, og giv det god tid. Kom grøntsagsblandingen i og lad den brune med. Hæld vinen ved og lad det småkoge, til den er næsten helt fordampet.
  3. Tilsæt tomater, tomatpuré, salt, peber, sukker, vineddike samt vand og krydderurter. Læg låg på gryden og lad kødsaucen simre i mindst 40 minutter. Rør i den indimellem og tilsæt evt. lidt vand hvis den er ved at blive for tør.
  4. Juster smagen og hak den sidste ⅓ af persillen. Kog spaghettien som anvist på pakken og server den med kødsaucen til.
  5. Riv frisk parmesan over og drys persille på toppen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 64%
Fedt 15%
2500 kJ - 600 kcal
Sund hverdagsmad