Sødt-surt grisekød

Wokretter kan noget. Godt med grøntsager og lynstegt kød er bare en god kombi. Med fuldkornsris eller parboiled ris får du også flere gode kostfibre med.

Sødt-surt grisekød

Af Lynn Andersen

Det skal du bruge

2 personer

Kød
200-250 g wokstrimler af inderlår eller skinke i tynde strimler, ½x½x8 cm
Salt
Peber
1 tsk olie

Sauce
1 spsk majsstivelse
4 spsk eddike
1 dl bouillon
2 spsk sukker
2 spsk soja sauce

Grøntsager
1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
1-2 gulerødder, 150 g
1 tsk olie
1 dåse ananas i tern, ca. 175 g




Tilbehør

2 dl ris


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog risene.

Sauce

  1. Bland saucen og stil den til side.

Grøntsager

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær peberfrugt og gulerødder i meget tynde strimler.

Kød

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  2. Varm 1 tsk olie i en wok, stor pande eller stegegryde.
  3. Steg kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt, inden det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut.
  4. Tag kødet op på en tallerken.

Wok

  1. Kom 1 tsk. olie i wokken og steg nu løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder under konstant omrøring i 2 minutter.
  2. Tilsæt ananas med ½ dl saft og kog i 1 minut.
  3. Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt saucen. Kog indtil saucen er tyk.
  4. Smag til med salt og peber.

 

 

Tips

  • Nu hedder det wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen wokstrimler af skinkeinderlår.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 880 g af retten):
Energi: 2952 kJ (706 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 107 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 11 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 336 kJ (80 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g


Sund hverdagsmad