Det skal du bruge
2 personer
Kød
200-250 g wokstrimler af inderlår eller skinke i tynde strimler, ½x½x8 cm
Salt
Peber
1 tsk olie
Sauce
1 spsk majsstivelse
4 spsk eddike
1 dl bouillon
2 spsk sukker
2 spsk soja sauce
Grøntsager
1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
1-2 gulerødder, 150 g
1 tsk olie
1 dåse ananas i tern, ca. 175 g
Tilbehør
2 dl ris
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Kog risene.
Sauce
- Bland saucen og stil den til side.
Grøntsager
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugt og gulerødder i meget tynde strimler.
Kød
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm 1 tsk olie i en wok, stor pande eller stegegryde.
- Steg kødet ved kraftig varme i 1-1½ minut. Lad kødet blive brunt, inden det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut.
- Tag kødet op på en tallerken.
Wok
- Kom 1 tsk. olie i wokken og steg nu løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder under konstant omrøring i 2 minutter.
- Tilsæt ananas med ½ dl saft og kog i 1 minut.
- Kom kødet tilbage i wokken og tilsæt saucen. Kog indtil saucen er tyk.
- Smag til med salt og peber.
Tips
- Nu hedder det wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen wokstrimler af skinkeinderlår.