Det skal du bruge
40 stk
500 g hakket grisekød1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
2 spsk olie
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Kom kødet i en skål.
- Kom salt, peber og æg i skålen
- Pil løget og riv det på et rivejern og kom det i skålen.
- Rør det godt sammen.
- Rør hvedemelet i.
- Rør mælken i og rør det godt sammen.
Stegning
- Dyb en teske i et glas koldt vand. Tag fars op på skeen og form en frikadelle. Læg de ca. 40 færdigformede frikadeller på tallerkener.
- Kom halvdelen af olien på en pande, og lad det blive varmt ved god varme.
- Olien skal sige lyde – dvs. syde, når kødet kommer på panden.
- Læg så mange små frikadeller, som der er plads til på panden.
- Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side.
- Skru ned til middel varme. Vend frikadellerne.
- Steg frikadellerne ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Tør panden af med køkkenrulle – det er en voksenopgave.
- Steg resten af frikadellerne på samme måde.
Tips
- Frikadellerne kan fryses og tages direkte fra fryseren i madpakken.
- Frikadellerne kan bruges til buffet, tapas, skovtur i fx pitabrød, som små julefrikadeller, mv.
- Frikadellernes stegetid: 2 minutter på hver side ved høj varme. Derefter 3 minutter på hver side ved middel varme, til de er gennemstegte.