Små frikadeller - 40 stk

Du får mange små frikadeller med denne opskrift. De klassiske frikadeller er oplagt til madpakken, frokost, buffeten, skovturen, sommerfesten eller børnefødselsdagen. Prøv evt. at sætte dem på spyd. Minifrikadellerne kan sagtens fryses.

Små frikadeller - 40 stk

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

40 stk

500 g hakket grisekød
1-1½ tsk salt 
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk, fx minimælk
2 spsk olie

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Kom kødet i en skål.
  2. Kom salt, peber og æg i skålen
  3. Pil løget og riv det på et rivejern og kom det i skålen.
  4. Rør det godt sammen.
  5. Rør hvedemelet i.
  6. Rør mælken i og rør det godt sammen.

Stegning

  1. Dyb en teske i et glas koldt vand. Tag fars op på skeen og form en frikadelle. Læg de ca. 40 færdigformede frikadeller på tallerkener. 
  2. Kom halvdelen af olien på en pande, og lad det blive varmt ved god varme.
  3. Olien skal sige lyde – dvs. syde, når kødet kommer på panden.
  4. Læg så mange små frikadeller, som der er plads til på panden.
  5. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side.
  6. Skru ned til middel varme. Vend frikadellerne.
  7. Steg frikadellerne ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  8. Tør panden af med køkkenrulle – det er en voksenopgave.
  9. Steg resten af frikadellerne på samme måde.

Tips

  • Frikadellerne kan fryses og tages direkte fra fryseren i madpakken.
  • Frikadellerne kan bruges til buffet, tapas, skovtur i fx pitabrød, som små julefrikadeller, mv.
  • Frikadellernes stegetid: 2 minutter på hver side ved høj varme. Derefter 3 minutter på hver side ved middel varme, til de er gennemstegte.

energifordeling

Energifordeling- og indhold
Energifordeling og -indhold pr. frikadelle lavet af kød med 6 % fedt
Protein 44%
Kulhydrat 18%
Fedt 38%
115 kJ – 25 kcal

Energifordeling og -indhold pr. frikadelle lavet af kød med 10 % fedt
Protein 36%
Kulhydrat 15%
Fedt 49%
130 kJ – 30 kcal
Sund hverdagsmad