Skinkespid med pesto, stegte tomater og kartoffelsalat

Skinkespid med pesto, stegte tomater og kartoffelsalat

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

400 g skinketern af inderlår eller
klump, 5 x 2 x 2 cm
5 træspid
salt og peber
2 spsk pesto
5 tomater - gerne kryddertomater

Kartoffelsalat
500 g kogte kartofler
1 dl kvark, 1%
1½ dl A 38 eller yoghurt, naturel
1-2 tsk Dijonsennep
1 forårsløg

Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm


Sådan gør du

Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand. Kog kartoflerne, hvis de ikke er kogte. Tag kartofler fra til barnet.

Rør kvark og A38 med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler i skiver og fintsnittet forårsløg i.

Skær kødet i ca. 15 tern. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Sæt skinketernene på spid og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt. Ternene fra grillpanden sættes på spid. Pensl de voksnes kød med pesto lige før servering.
Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 2 stykker kød, en kartoffel, en stegt tomat uden skind og 1 tsk olie i en hurtig-hakker.

Til barnet over 12 måneder
Skær 2-3 stykker kød, kartofler og tomat ud i små stykker, 1 tsk pesto og evt. 1 spsk dressing til kartoffelsalaten anrettes hver for sig.

Tips

  • Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
  • Tern af skinke kan skæres af tykke skinkeschnitzler af inderlår eller klump.
  • Mørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten 
Protein 40%
Kulhydrat 43%
Fedt 17%
5130 kJ - 1220 kcal

 

Sund hverdagsmad