Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
400 g skinketern af inderlår ellerklump, 5 x 2 x 2 cm
5 træspid
salt og peber
2 spsk pesto
5 tomater - gerne kryddertomater
Kartoffelsalat
500 g kogte kartofler
1 dl kvark, 1%
1½ dl A 38 eller yoghurt, naturel
1-2 tsk Dijonsennep
1 forårsløg
Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Sådan gør du
Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand. Kog kartoflerne, hvis de ikke er kogte. Tag kartofler fra til barnet.Rør kvark og A38 med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler i skiver og fintsnittet forårsløg i.
Skær kødet i ca. 15 tern. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Sæt skinketernene på spid og steg dem på grill eller steg ternene hver for sig på en grillpande ca. 2 minutter på hver side - ca. 10 minutter i alt. Ternene fra grillpanden sættes på spid. Pensl de voksnes kød med pesto lige før servering.
Halver tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos 2 stykker kød, en kartoffel, en stegt tomat uden skind og 1 tsk olie i en hurtig-hakker.
Til barnet over 12 måneder
Skær 2-3 stykker kød, kartofler og tomat ud i små stykker, 1 tsk pesto og evt. 1 spsk dressing til kartoffelsalaten anrettes hver for sig.
Tips
- Server nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
- Tern af skinke kan skæres af tykke skinkeschnitzler af inderlår eller klump.
- Mørbrad kan skæres i tern og bruges i stedet for skinke.