Det skal du bruge
2 personer
250 g Skinke Bites af skinkeklump, ½ cm tykkesalt og peber
2 tsk olie
Sommerporrer
4-5 tynde porrer, ca. 400 g
Dressing
1 æg
4 spsk kapers
2-3 spsk dild,
persille eller purløg
1 tsk sennep, gerne grovkornet dijonsennep
½ citron eller lys vineddike
Tilbehør
200 g kartofler
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kog kartoflerne. Kog ægget hårdkogt.Skær porrerne i 10 cm lange stykker og damp dem i letsaltet vand i 6-12 minutter, til de lige netop er møre. Gem 2 spsk af kogevandet.
Hak ægget og bland det med kapers og 2-3 spsk hakket kryddergrønt.
Pisk porrevand og sennep sammen, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Hæld dressingen over porrerne og fordel den krydrede æggeblanding over anretningen. Pynt evt. med dild.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme og læg kødet på. Lad det blive brunt på den ene side, ca. 11/2 minut.
Vend det og steg yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter.
Tag kødet af panden.
Tips
- Sauté-skiver af svinefilet, svinemørbrad i tynde skiver eller wokstrimler kan bruges i stedet for Skinke Bites. Skær evt. selv wokstrimler af skinkeschnitzler, se hvordan her nedenfor.
- Grønne asparges eller bønner kan bruges i stedet for porrer. Det er ikke nødvendigt at skære dem i 10 cm lange stykker.