Sauté-skiver med salat af melon, agurk og tomater

Sauté-skiver med salat af melon, agurk og tomater

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

300 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
2 tsk olie
salt og peber
½-1 spsk frisk eller ½ spsk tørret estragon

Salat
½ melon, fx Galia eller Cantaloupe
¼ agurk - evt. 1 skoleagurk
3 små tomater
frisk mynte

Dressing
½ lime
1 tsk honning
1 tsk olivenolie
40 g Cheasy salattern, 3% naturel


Tilbehør

Tilbehør
200 g sugar snaps eller sukkerærter og 1 bolle, ca. 65 g (½ bolle pr. person)

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær melonen og agurken i tern. Skær tomaterne i kvarte og bland melon, agurk og tomat med lidt hakket mynte.

Rør 1 spsk limesaft, honning og olie sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten med
dressingen, drys med smuldret salattern og pynt med mynte.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og hakket estragon. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden. Vend dem straks og tag dem af panden.

Lun evt. bollen og halver den.

Kog ærterne i letsaltet vand i ca. 2 minutter.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Skinke Bites af skinkeklump eller skinkeschnitzler kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Salattern kan udelades.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 50%
Kulhydrat 29%
Fedt 21%
1500 kJ - 360 kcal

Ca. 275 g frugt og grønt pr. person


6 om dagen logo

Sund hverdagsmad