Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1 spsk olie
½ lille aubergine,
ca. 150 g eller squash
½ gul peber
1½ dl bouillon
50 g let friskost med yoghurt,
15% eller light friskost
150 g pasta, fx bånd
100 g cherrytomater
15-20 g parmesan
1 bundt purløg
Sådan gør du
Kog pastaen. Skær cherrytomaterne i halve og gem dem til
pynt. Skær auberginen i tern på 1½ x 1½ cm. Skær peberfrugten i strimler.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem
straks. Tag kødet op på en tallerken og hold det varmt under fx
stanniol.
Kom resten af olien på panden. Svits auberginetern og
peberfrugtstrimler ca. 1 minut. Kom bouillon og friskost i. Kog saucen op og rør
den igennem.
Hæld pastaen i en
si. Kom det afdryppet tilbage i gryden. Vend saucen fra panden i og smag til med
salt og peber. Hæld det op på tallerkener eller et fad. Læg sauté-skiverne på og pynt med cherrytomater,
friskhøvlet parmesan og klippet purløg.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- I stedet for sauté-skiver kan retten serveres med schnitzler af inderlår fra gris, medaljoner af grisefilet eller minutkoteletter.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam.
Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler af inderlår fra svin.
Nu hedder udskæringen medaljoner af filet fra gris. Før hed det medaljoner af svinefilet.
Nu hedder udskæringen koteletter af kam fra gris. Før hed det svinekoteletter.
Næringsindhold pr. person (ca. 660 g af retten):
Energi: 2387 kJ (570 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 62 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 362 kJ (87 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g