Salviestegt svinemørbrad med pastagratin

Salviestegt svinemørbrad med pastagratin

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 350 g
salt og peber
1 tsk frisk eller tørret salvie
2 tsk olie

Pastagratin
100 g pasta, fx skruer eller 200 g kogt pasta
1 stor squash, 350 g
1-2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
3 dl letmælk
1½ spsk hvedemel
50 g revet ost, max 30+

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Fjern sølvsenen på svinemørbraden, hvis den ikke er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og hakket salvie. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Læg kødet i et lille ovnfast fad. Sæt den midt i ovnen og tænd ovnen på 160 grader. Lad mørbraden stege ca. 30 minutter - til centrumtemperaturen er 65 grader.

Kog pastaen, hvis du ikke har en rest kogt pasta. Svits tern af squash og peberfrugt på panden sammen med knust hvidløg. Tilsæt mælk rørt sammen med mel og lad saucen koge godt igennem. Smag til med salt og peber. Tilsæt kogt pasta og revet ost. Fyld det i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ca. 20 minutter.

Tag mørbraden ud af ovnen, når den er færdig. Skru op til 250 grader eller tænd grillen og lad pastagratinen få en gylden overflade. Skær mørbraden i skiver.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos pastagratin og 25 g kød uden kryd-derskorpe i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær pastagratin og 30-50 g kød ud i små stykker og anret dem hver for sig.

energifordeling

Energifordeling og -indhold i hele retten
Protein 38%
Kulhydrat 39%
Fedt 23%
5355 kJ -1275 kcal

 

Sund hverdagsmad