Det skal du bruge
4 personer
Kødet
3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
½ dl risvin eller tør hvidvin
½ dl sojasauce
1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
1 spsk hvid peber
2 dl hvedemel
½ dl olie
Tilbehør
1 bundt forårsløg, 100 g
1 lime
100 g saltede peanuts
1 bundt koriander, 10 g
1 broccoli, 500 g
4 pak choy, 375 g
1 spsk olie
1 tsk salt
300 g ris
General Tso´s sauce
2 fed hvidløg
1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
1 frisk chili eller efter smag
1 spsk olie
½ dl risvin eller tør hvidvin
½ dl eddike
½ dl soya sauce
50 g sukker
½ spsk vand
½ spsk majsstivelse
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Skær koteletterne ud i 2×2 cm stykker.
- Bland marinade og vend kødet heri og lad det trække minimum 10 minutter.
- Snit forårsløgene fint. Skær lime i både. Hak peanuts groft. Pluk bladene af koriander. Gem til servering.
- Skyl og skær broccoli i buketter. Kom dem i en sigte, der kan tåle varme.
- Varm en gryde med vand i bunden, der er stor nok til sigten.
- Damp broccoli buketterne og drys med ½ tsk salt.
- Halver pak choy, vask og tør dem i et rent viskestykke.
- Varm en pande til høj varme med olie. Steg pak choy hårdt af med skæresiden ned mod stegepanden og giv dem ½ tsk salt. De skal have en flot brun farve. Læg dem på en serveringstallerken, der er stor nok til også at rumme kødet.
- Kog risene efter anvisning på posen. Se under tips for gode råd til kogning af ris.
- Pil og hak hvidløg fint.
- Riv ingefær fint.
- Fjern kernerne fra chilien og hak den.
- Bland alt i en gryde og kog det op.
- Bland majsstivelse og vand til en jævning. Kom i saucen, så den tyknes. Når den er blevet tykkere end sirup, er saucen færdig.
- Vend koteletstykkerne enkeltvist i mel på en tallerken.
- Varm olie på en pande ved høj varme og steg kødet 1 minut på hver side, til de er svagt rosa i midten.
- Server ris med krydret gris, stegt pak choy og broccoli. Hæld striber at sweet chilisauce eller General Tso´s sauce over og drys med peanuts, forårsløg og koriander (koriander kan udelades).
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
Sådan koger du ris:
- Start med at skylle risene i en si under rindende vand. Det skal gøres for at skylle meget af stivelsen af risene. Gør du ikke det, vil de blive klistrede, så det er også lidt en smagssag. Kan man godt lide ”sticky rice”, kan man udelade dette.
- Hæld risene op i gryden og fyld vand på. Nu kommer tricket, der er meget vigtigt. Vand hældes på til et tommelfingerled over risene. Dette er uanset størrelsen af gryden, så længe risene dækker bunden af gryden.
- Læg låget på og sæt risene på højeste varme.
- Når risene koger (dvs. når der kommer damp ud under grydelåget), skrues der helt ned på laveste blus. Risene skal nu koge i 12 minutter.
- Sluk herefter helt for blusset, og lad risene trække/absorbere den sidste væde i yderligere 12 minutter. Nemt ikke? Det eneste, du skal huske er 12/12 reglen – kog i 12 minutter og lad trække i 12 minutter.