Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
1 rullesteg af bov med svesker, ca. 1 kg
1 spsk Colman's sennepspulver
1-2 tsk tørret timian
Salt
Peber
Grøntsager
1 kg store kartofler
20 g smør
400 g pastinak eller persillerødder
400 g rødbeder
1 citron
1 bundt persille
Sauce
Evt. bouillon
1 tsk Colman's sennepspulver
1 tsk tørret timian
1 dl fløde, 9%
Lys saucejævner
Sådan gør du
Kødet
- Gnid kødet med sennepspulver, timian, salt og peber.
- Læg stegen i en sandkageform og hæld 2½ dl vand ved.
- Sæt den i en kold ovn og tænd på 180 grader.
- Lad den stege 1-1½ time til kødet er mørt og gennemstegt.
Grøntsager
- Skær kartoflerne i både og svits dem et par minutter på panden i halvdelen af smørret.
- Krydr med salt og peber.
- Læg kartoflerne på bagepapir i ovnen ved siden af kødet i 1 time.
- Skær pastinak og rødbeder i stave som pommes frites.
- Svits pastinakkerne og derefter rødbederne i resten af smørret.
- Krydr hver portion med salt og peber og kom dem i hver sit fad.
- Dryp med 1 spsk citronsaft.
- Når kødet kommer ud af ovnen. Stil rødderne i ovnen i ca. 25 minutter sammen med kødet.
Sauce
- Si skyen og skum den evt. for fedt.
- Tilsæt evt. bouillon, hvis der ikke er sky nok til sauce.
- Tilsæt sennepspulver, timian og fløde.
- Jævn saucen og smag den til.
- Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver.
- Drys hakket persille over grøntsagerne.
Energifordeling
Nu hedder det bov fra gris. Tidligere hed udskæringen bov fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 785 g af retten):
Energi: 3877 kJ (923 kcal)
protein: 56 g
kulhydrat: 66 g
kostfibre: 12 g
fedt: 47 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 495 kJ (118 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g