Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder

Rullesteg med mild sennepssauce og ovnstegte rødder

Af Susanne Palmqvist | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

1 rullesteg af bov med svesker, ca. 1 kg
1 spsk Colman's sennepspulver
1-2 tsk tørret timian
salt og peber

Grøntsager
1 kg store kartofler
20 g smør
400 g pastinak eller persillerødder
400 g rødbeder
1 citron
1 bundt persille

Sauce
evt. bouillon
1 tsk Colman's sennepspulver
1 tsk tørret timian
1 dl fløde 9%
lys saucejævner

Sådan gør du

Gnid kødet med sennepspulver, timian, salt og peber. Læg stegen i en sandkageform og hæld 2½ dl vand ved. Sæt den i en kold ovn og tænd på 180 grader. Lad den stege 1-1½ time til kødet er mørt og gennemstegt.

Skær kartoflerne i både og svits dem et par minutter på panden i halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber. Læg kartoflerne på bagepapir i ovnen ved siden af kødet i 1 time.
Skær pastinak og rødbeder i stave som pommes frites. Svits pastinakkerne og derefter rødbederne i resten af smørret. Krydr hver portion med salt og peber og kom dem i hver sit fad. Dryp med 1 spsk citronsaft.
Når kødet kommer ud af ovnen. Stil rødderne i ovnen i ca. 25 minutter sammen med kødet.

Si skyen og skum den evt. for fedt. Tilsæt evt. bouillon, hvis der ikke er sky nok til sauce. Tilsæt sennepspulver, timian og fløde. Jævn saucen og smag den til.

Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver.

Drys hakket persille over grøntsagerne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 44%
Fedt 25%
3150 kJ - 750 kcal