Tilberedningstid
2¾ time, heraf ca. 2 timer i gryde
Det skal du bruge
6 personer
1 afpudset slag, ca. 1200 g
ca. 300 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
100 g friske spinatblade eller ½ pakke dybfrossen, helbladet spinat
50 g kogt røget skinke
2 spsk rasp
½ tsk peber
1½ tsk tørret timian
1½ tsk salt
kødsnor
10 g smør
Til saucen
3 dl vand
2 dl rødvin
3 laurbærblade
2 tsk salt
6 fed hvidløg
½ tsk tørret timian
50 g kogt røget skinke
saucejævner
Tilbehør
Kartofler og rosenkål. Salat af tynde skiver skrællede jordskokker, der er dryppet med citron og drysset med salt og persille.
Sådan gør du
Bred slaget ud på bordet og dæk det med skyllede blancherede spinatblade. Rør det hakkede kød med røget skinke, der er skåret i tern, rasp, salt, peber og timian til en fast fars. Dæk slaget med farsen.
Rul stegen
sammen og snør den. Brun rullestegen
i smørret på alle sider i en gryde. Tilsæt 3 dl vand og rødvin sammen med laurbærblade, salt, upillede hvidløgsfed, timian og den røgede skinke.
Lad rullestegen koge ved svag varme i ca. 2 timer. Vend den efter den første time. Si skyen, skum den og jævn den let. Kog den godt igennem og smag til.
Energifordeling
Nu hedder det slag fra gris. Før hed udskæringen slag fra svin.
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed udskæringen hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 515 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2884 kJ (687 kcal)
protein: 55 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 4 g
fedt: 39 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 560 kJ (133 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 5 g
kostfibre: 1 g
fedt: 8 g
Næringsindhold pr. person (ca. 515 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2949 kJ (702 kcal)
protein: 54 g
kulhydrat: 26 g
kostfibre: 4 g
fedt: 41 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 572 kJ (136 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 5 g
kostfibre: 1 g
fedt: 8 g