Tilberedningstid
Ca. 1¼ time
Det skal du bruge
6 personer
1 rullesteg af bov fra gris, ca. 1 kg
salt og peber
kødsnor
1-2 madæbler
125 g svesker uden sten
25 g smør eller margarine
saucejævner
evt. kulør
Tilbehør
1,5 kg kartofler
100 g græskar, konserves
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og
peber. Skræl æblerne og skær dem i både eller store tern. Læg svesker og æbler
på kødet og rul det stramt sammen. Snør stegen med kødsnor. Gnid stegen med salt
og peber.
Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun
hurtigt kødet på alle sider 3-4 minutter i alt og tilsæt 1-2 dl
vand.
Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30
minutter. Vend og steg endnu ca. 30 minutter, til kødet er mørt og
gennemstegt.
Kog kartoflerne.
Jævn skyen. Smag den til og tilsæt
evt. kulør.
Tips
- Rullesteg af slag vejer ca. 1,5 kg og skal stege ca. 1 time på hver side, ca. 2 timer i alt, til kødet er mørt og gennemstegt.
- Broccoli, salat m.v. kan bruges i stedet for græskar
Energifordeling
Nu hedder det rullesteg af bov fra gris. Før hed udskæringen rullesteg af bov fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2820 kJ (675 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 6 g
fedt: 31 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 532 kJ (127 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 6 g