Rullesteg med æbler og svesker

Klassisk rullesteg med æbler og svesker. Serveres med kartofler, sauce og syltede græskar.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Rullesteg med æbler og svesker

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time

Det skal du bruge

6 personer

1 rullesteg af bov fra gris, ca. 1 kg
salt og peber
kødsnor
1-2 madæbler
125 g svesker uden sten
25 g smør eller margarine
saucejævner
evt. kulør


Tilbehør

1,5 kg kartofler
100 g græskar, konserves

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Skræl æblerne og skær dem i både eller store tern. Læg svesker og æbler på kødet og rul det stramt sammen. Snør stegen med kødsnor. Gnid stegen med salt og peber.

Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider 3-4 minutter i alt og tilsæt 1-2 dl vand.

Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter. Vend og steg endnu ca. 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.

Kog kartoflerne.

Jævn skyen. Smag den til og tilsæt evt. kulør.


Tips

  • Rullesteg af slag vejer ca. 1,5 kg og skal stege ca. 1 time på hver side, ca. 2 timer i alt, til kødet er mørt og gennemstegt.
  • Broccoli, salat m.v. kan bruges i stedet for græskar

Energifordeling

Nu hedder det rullesteg af bov fra gris. Før hed udskæringen rullesteg af bov fra svin. 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):

Energi: 2820 kJ (675 kcal)

protein: 36 g 

kulhydrat: 61 g

kostfibre: 6 g

fedt: 31 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 532 kJ (127 kcal)

protein: 7 g 

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 6 g