Ruller af skinkeschnitzel med stærk æblekompot og chili

Ruller af skinkeschnitzel med stærk æblekompot og chili

Af Sandra Leigh Draznin | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Ruller af skinkeschnitzel med stærk æblekompot og chili

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer


2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125g 

1 fed hvidløg
4 friske salvieblade
4 tandstikkere
15 g smør

Ovnstegte kartofler
500 g store kartofler
1 spsk olie
salt og peber

Æble-chilisauce
1 frisk chili
10 g smør
1 dl æblejuice
2 æbler
1 bundt forårsløg
sukker

Pynt
Evt. 1 frisk rød chili

Sådan gør du

Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i både, vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Del hver schnitzel i to stykker på tværs. Læg evt. en frostplastpose over kødet og bank det tyndt ud med den flade side af en kødhammer. Drys kødet på den ene side med salt og peber. Skær hvidløget i fire skiver. Læg en skive hvidløg og et salvieblad på hvert kødstykke, rul det sammen og luk det med en tandstikker.

Dup rullerne tørre med køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun rullerne og lad dem stege ved middel varme i alt 6-8 minutter.

Svits imens en fintsnittet chili i en gryde med smør. Tilsæt æblejuice og æbler skåret i tern eller både. Kog saucen igennem, til æblerne er møre og mos dem lidt ud med en gaffel eller en stavblender. Tilsæt fintsnittede forårsløg og smag til med salt og sukker. Æble-chilisaucen kan serveres kold eller varm.

Pynt evt. med chili skåret i tynde ringe.

Tips

I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 49%
Fedt 26 %
2225 kJ - 530 kcal