Rugpizza med æg og løg

Rugpizza med æg og løg

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Rugpizza med æg og løg

Tilberedningstid

Ca. 1 time og 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Dej
25 g gær
1 æg
¾ tsk salt
200 g pizzamel
200 g rugmel

Fyld
3 løg
2 tsk olie
2 tsk oregano
Salt og peber
4 æg
50 g sorte oliven
100 g spæde salater
4 tomater
2 tsk olie – gerne olivenolie

Sådan gør du

Udrør gæren i 2 dl lunkent vand. Rør æg og salt i. Tilsæt melet og rør dejen godt sammen, den skal være fugtig og lidt klistret. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.

Skær løgene i tynde skiver og svits dem i olie på en pande til de er bløde uden at tage farve. Krydr med oregano, salt og peber.

Tænd ovnen på 225 grader
Slå den hævede dej ned og del den i 4 boller. Udrul dejen på et mel drysset bord til 4 cirkler ca. 1 cm tykke. Læg dem på bagepapir.

Fordel løg blandingen over pizzabundene.
Bag pizzabundene ca. 5 minutter ved 225 grader på midterste ovnribbe. Slå et æg ud i en hulning på hver pizza. Stil dem i ovnen og bag dem yderligere ca. 10 minutter.

Pynt pizzaerne med sorte oliven, spæde salater og tomat i skiver. Dryp med olivenolie. Giv resten af salaten til.

Tips

  • I stedet for løg bunden kan du bruge 200 g meget tynde skiver af kartofler. Brug f.eks. råkostjernet til at snitte dem med. Kartoffelskiverne bredes ud på pizzabundene, krydres med salt, peber og oregano og dryppes med en anelse olie.
  • Den færdige pizza kan drysses med høvlet parmesan.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 15%
Kulhydrat 60%
Fedt 25%
2270 kJ – 540 kcal