Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Koteletter
2 koteletter af kam fra gris, 2 cm tykke, ca. 125 g
¼ tsk salt
Peber
2 tsk olie, fx olivenolie
Citron-sennepscreme
½ citron, usprøjtet
½ dl yoghurt naturel 10 %
1 tsk grov sennep
1 knivspids salt
Peber
Rugbrødssandwich
½ bitter salat, fx frisée, radicchio eller julesalat
½ potte brøndkarse
½ lille skalotteløg
1 avokado
4 skiver rugbrød
Sådan gør du
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme til den er varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige – de skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får de en flot stegeskorpe og er stadig saftige i midten.
Tag koteletterne af panden og skær i tynde skiver.
Skyl citron. Riv skal og pres saften.
Rør yoghurt med sennep og revet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Del salat i mindre stykker og pluk brøndkarse. Skyl salat og brøndkarse i koldt vand og afdryp grundigt i en sigte.
Pil skalotteløg og skær i tynde ringe.
Flæk avokadoen på langs og tag stenen ud. Fjern skallen og skær avokadoen i skiver.
Smør rugbrødsskiver med citron-sennepscreme og byg sandwichen med salat, avokado, koteletskiver og løgringe.
Tips
- Hvis dine koteletter er 1½ cm tykke skal du først brune dem 1 minut på hver side og så stege dem 1½-2 minutter på hver side ved middel varme.
- Hvis du er vild med det sprøde, kan du riste rugbrødet.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen kotelet af kam fra gris. Før hed det svinekotelet.
Næringsindhold pr. person (ca. 397 g af retten):
Energi: 2618 kJ (626 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 43 g
Kostfibre: 12 g
Fedt: 33 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 660 kJ (158 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 8 g