Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
1 barn
½ skive rugbrød
1 skive spegepølse
Evt. 1 skive agurk
½ skive rugbrød
1 spsk afdryppet tun i vand
½ tsk mayonnaise
1 lille gulerod
½ æble
Lidt citronsaft
1 tørret abrikos
4-5 mandler
1 ½ dl skummet- eller minimælk
Sådan gør du
- Skær rugbrødet i kvarte.
- Læg 1 skive spegepølse og evt. 1 skive agurk mellem 2 kvarte.
- Rør tun med mayonnaise og kom det mellem 2 kvarte.
- Pak madderne ind i plastfilm.
- Skær guleroden i stave.
- Skær æblet i både og dryp dem med citronsaft for at undgå mørkfarvning.
- Pak tingene ind i enten plastfilm eller små bokse.
- Pak det hele i en madkasse.
Tips
- I stedet for spegepølse kan du vælge f.eks. leverpostej, skinke, hamburgerryg, kyllingepålæg, hårdkogt æg i skiver eller ost.
- I stedet for tun kan du vælge torskerogn, sildepostej, makrel i tomat eller skiver af fiskefrikadelle.
- I stedet for abrikosen kan du vælge f.eks. 1 spsk rosiner, tranebær eller soltørrede blåbær eller giv lidt ekstra frisk frugt med.
- Hvis der ikke serveres mælk - men vand til frokosten, bør barnet have ¼ skive rugbrød med 1 lille skive ost eller andet pålæg for at blive mæt.
Energifordeling
-