Rugbrødsbolle med frikadeller

Sund, hurtig og mættende sandwich med fuldkorn, frikadeller og grove grøntsager. God til madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid.

Af Grethe Andersen | Sommer, Forår | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Rugbrødsbolle med frikadeller

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter når frikadellerne er klar i køleskabet.

Det skal du bruge

2 personer

3 stegte frikadeller – se opskrift
2 grønne asparges
½-1 peberfrugt
1 forårsløg
2 rugbrødsboller, ca. 400 g
2-3 spsk satay sauce

Sådan gør du

  1. Knæk rodenden af asparges, skyl dem og skær dem i skrå skiver.
  2. Skyl og fjern kerner og stilk af peberfrugt og skær i tern. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver.
  3. Lun boller og frikadeller.
  4. Skær boller og frikadellerne igennem.
  5. Smør underbollen med satay sauce.
  6. Læg grøntsagerne på og derefter 3 halve frikadeller på hver bolle.
  7. Læg overbollen på og server.

Tips

  • Du kan også selv lave satay sauce ved at røre kokosmælk med østerssauce, tomatpuré, knust hvidløg og hakkede peanuts.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Tidligere hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 260 g af retten): 

Energi: 1384 kJ (330 kcal)

protein:  22 g

kulhydrat: 37 g

kostfibre: 6 g

fedt: 9 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 535 kJ (127 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g