Rugbrødsbolle med frikadeller

Rugbrødsbolle med frikadeller

Af Grethe Andersen | Sommer, Forår | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Rugbrødsbolle med frikadeller

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter når frikadellerne er klar i køleskabet.

Det skal du bruge

2 personer

3 stegte frikadeller – se opskrift
2 grønne asparges
½-1 peberfrugt
1 forårsløg
2 rugbrødsboller, ca. 400 g
2-3 spsk satay sauce

Sådan gør du

Knæk rodenden af asparges, skyl dem og skær dem i skrå skiver. Skyl og fjern kerner og stilk af peberfrugt og skær i tern. Skyl og skær forårsløg i skrå skiver.

Lun boller og frikadeller. Skær boller og frikadellerne igennem.

Smør underbolle med satay sauce. Læg grøntsagerne på og derefter 3 halve frikadeller på hver bolle. Læg overbolle på og server.

Tips

  • Du kan også selv lave satay sauce ved at røre kokosmælk med østerssauce, tomatpure, knust hvidløg og hakkede peanuts.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person:
Protein 17%
Kulhydrat 64%
Fedt 19%
2555 kJ – 610 kcal