Roulade af mignon i spidskål med krydderurtefars

Lækker roulade af mignon fra gris i spidskål med krydderurtefars på nektarinratatouille og persilleolie. Kan både serveres som hovedret, forret eller på buffet.

Af Briand Funder | Efterår, Sommer | Forretter, Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Nytår, Weekend


Roulade af skinkemignon i spidskål med krydderurtefars på nektarinratatouille og persilleolie

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

Hovedret til 4 personer - forret eller buffet til 8 personer

1 mignon af skinke fra gris, ca. 450 g 
salt og peber
1 spidskål
½ spsk olie
½ l bouillon

Krydderurtefars
1 æg
1 dl piskefløde
persille
frisk oregano eller merian

Nektarin-ratatouille
½-1 lille rød chili
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 gul eller rød peberfrugt eller halvt af hver
2 nektariner eller ferskner
1 squash
1 spsk olivenolie
friske timianblade

Persilleolie
½ bundt persille
½-1 fed hvidløg
½ dl olivenolie

Tilbehør

Til hovedret: 1 kg kartofler eller brød
Til forret eller buffet: Salat af ½ iceberg, ½ agurk, 2 tomater og 400 g brød

 

Sådan gør du

Kødet
Skær enderne af mignonen - ca. 125 g som bruges til farsen. En tredjedel nede på mignonen skæres godt halvt igennem på den lange led. Vend kniven og skær et lignende snit, så resten halveres. På denne måde dannes der en firkant på ca. 10x20 cm.

Krydderurtefars
Kom kødenderne skåret i tern, æg, fløde, en halv håndfuld persille og oregano samt salt og peber i en blender eller foodprocessor. Lad det blende, til det har en ensartet, fin konsistens. Stil farsen i køleskab i ca. ½ time. Fjern de yderste blade af spidskålen. Tag to blade og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 2 minutter. Læg dem i koldt vand. Tør dem på køkkenrulle eller viskestykke. Fjern den tykkeste del af midterribben på kålbladet. Læg et stort stykke stanniol på bordet. Pensl stanniolen med olie. Læg først kålbladene på, derefter halvdelen af farsen. Krydr mignonen med salt og peber og læg den ovenpå. Fordel resten af farsen på mignonen. Læg ikke fars helt ud til kanten - se foto.



Brug stanniolen til at rulle rouladen sammen. Pak rouladen ind i stanniolen. Kog den ved svag varme ca. 30 minutter i bouillon i en gryde, der lige passer i størrelsen. Tag den op af gryden.

Nektarin-ratatouille
Fjern kerner og skillevægge på chilien og skær den i meget små tern. Skær også hvidløg i små tern. Skær de øvrige grøntsager og nektarinerne i små tern på ½x½ cm.
Varm en pande eller wok op ved høj varme. Tilsæt olie og kom forårsløg og hvidløg i. Steg dem ca. 1 minut. Tilsæt peberfrugt og chili og giv dem ca. 1 minut. Tilsæt nektariner og squash og rist videre, til nektarinerne begynder at få en grødagtig konsistens. Smag til med ca. 1 spsk timianblade, salt og peber.

Persilleolie
Blend ingredienserne sammen og stil det i køleskab, hvor det kan holde sig op til en uge. Ved servering dryppes lidt olie rundt om retten på tallerkenen, ca. halvdelen af mængden.

Tips

  • I stedet for spidskålblade kan bruges spinat eller rødbedeblade.
  • I stedet for nektariner kan bruges abrikoser, blommer eller æbler.
  • Retten kan også laves af grisemørbrad eller tynde schnitzler af inderlår.
  • Mignon med krydderurtefars i stanniol kan også tilberedes i ovn ved 175 grader i ca. 50 minutter.
  • Mignon med krydderurtefars i stanniol kan laves om formiddagen og gemmes i køleskab, til den skal koges lige før servering.
  • Hvis retten bruges som forret, serveres kød og ratatouille koldt. Kødet skæres i tynde skiver.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mignon af skinke fra gris. Før hed det skinkemignon fra svin.

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler af inderlår fra svin. 

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 950 g af retten): 

Energi: 3010 kJ (719 kcal)

Protein: 37 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 34 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 316 kJ (76 kcal)

Protein: 4 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 4 g