Rosmarinstegt nakkefilet

Skøn middagsret af ovnstegt nakkefilet krydret med rosmarin. Serveres med ovnstegte kartofler, sauce, broccoli og en sprød salat.

Af Karen Hare | Efterår, Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 2 timer, heraf arbejdstid: ca. 30 minutter

Det skal du bruge

6 personer

1-1,2 kg nakkefilet
8-10 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
evt. hvidløg
1 tsk salt
1-2 tsk tørret provencekrydderi

bouillon
saucejævner

Salat
2 store gule eller røde peberfrugter
4-6 skiver løg, gerne salatløg 

Tilbehør

1,5 kg kartofler 
500 g broccoli

 

Sådan gør du

Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad, evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed. Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi. Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå ca. 2 timer. Brug stegetermometer det skal vise ca. 80 grader. Gem skyen.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Drys med salt og læg dem på bagepapir. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre. 

Skær peberfrugterne i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt.

Skum evt. skyen, jævn den let, og smag til.

Kødet skæres i tynde skiver og serveres med sauce, råstegte kartofler, salat og dampet broccoli.

Energifordeling

Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 650 g af retten): 

Energi: 2943 kJ (701 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 54 g

kostfibre: 9 g

fedt: 33 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 451 kJ (107 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g