Tilberedningstid
Ca. 2 timer, heraf arbejdstid: ca. 30 minutter
Det skal du bruge
6 personer
1-1,2 kg nakkefilet
8-10 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
evt. hvidløg
1 tsk
salt
1-2 tsk tørret provencekrydderi
bouillon
saucejævner
Salat
2 store gule eller røde peberfrugter
4-6
skiver løg, gerne salatløg
Tilbehør
1,5 kg kartofler
500 g broccoli
Sådan gør du
Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad,
evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed. Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi. Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå ca. 2 timer. Brug stegetermometer det skal vise ca. 80 grader. Gem skyen.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Drys med salt og læg dem på bagepapir. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre.
Skær peberfrugterne i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt.
Skum
evt. skyen, jævn den let, og smag til.
Kødet skæres i tynde skiver og serveres med sauce, råstegte kartofler, salat og dampet broccoli.
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 650 g af retten):
Energi: 2943 kJ (701 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 9 g
fedt: 33 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 451 kJ (107 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g