Røget skinke med spinatcreme, brødcroutoner og glaskål

Lækker røget skinke med spinatcreme, brødcroutoner og tynde glaskålsstrimler.

Af Jesper Paustian | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Røget skinke med spinatcreme, brødcroutoner og tynde glaskålsstrimler

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

8 skiver røget skinke, fx serranoskinke eller parmaskinke, ca. 100 g

Spinatcreme
170 g babyspinat
4 skalotteløg, ca. 150 g
1 tsk olivenolie
2 dl hvidvin
1½ dl madlavningsfløde 8%
Salt
2 tsk paprika

Brødcroutoner
2 fed hvidløg
2 tsk olie
4 skiver groft toastbrød, 180 g

Tilbehør

1 glaskål

Sådan gør du


Skræl glaskål og skær i tynde skiver. Skær skiverne i tynde strimler. Kom dem i koldt vand i ca. 30 minutter, så de bliver helt sprøde.

Skyl spinat og gem lidt til pynt. Blancher spinaten i kogende vand i 5 sekunder, tag spinaten op af gryden og lad den dryppe af i en sigte.

Pil og hak skalotteløg fint. Varm olie i en gryde ved god varme og tilsæt løg. Steg løgene et øjeblik og hæld hvidvin ved. Kog ind, til al hvidvinen er væk, det tager ca. 2-5 minutter. Tilsæt fløde og kog ind til det har cremet konsistens. Tilsæt spinat og blend det med en stavblender til cremen har en glat konsistens. Smag til med salt og paprika.

Pil og riv hvidløg, vend det sammen med olie og lad det stå og trække i et par minutter. Skær brødet i små tern. Rist brødternene på en tør pande ved god varme, til de er gyldne og sprøde. Kom brødternene i en skål og pensl med hvidløgsolie.

Pynt med spinat skåret i strimler.

Energifordeling

Nu hedder det skinke fra gris. Før hed det skinke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 360 g af retten): 

Energi: 1885 kJ (449 kcal)

protein: 21 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 7 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 524 kJ (125 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g